Sylvester Stalone izbliza

Sylvester Stalone izbliza

Ujutro kad ustanem, puca mi svaka kost

Čovjek kao da je isklesan od granita. Prosijeda kosa, tužne oči, osmjeh, žvaka u ustima. Njemački časopis Bild je ovih dana u Rimu napravio intervju sa megastarom Sylvesterom Staloneom.  

Tamo je on po prvi put prikazao novi akcioni triler „Schootout – Bez milosti”. Film dolazi u kina tek u martu iduće godine.

Sly je u Rim stigao iz Hamburga, gdje je prisustvovao boks meču Vladimira Klitschka. A preko vikenda ponovo leti u Hamburg na svjetsku premijeru njegovog mjuzikla „Rocky”

Vama je 66 godina, ali ste još nezaustavljivi?

„Možda tako hoće dragi bog. Čovjek mora raditi ono što može. Život je na neki način kao priča o Rockyju. On se mora boriti, jer se može boriti! Upravo sam završio jedan akcioni film, jer to još mogu. I radiću sve dotle dok se ne srušim!

Desnu nogu je podigao na jednu malu stolicu. Na nogama je imao crne cipele od krokodilske kože. „Uspio si tek onda, kad sam praviš svoje vratolomije!”

Zatim je uzdignuo nogavicu flanelnih pantalona i pokazao bandažiranu potkoljenicu.i slegnuo ramenima: „ Meni je 66 godina, ali život mi još uvijek čini veliko zadovoljstvo. Lijepa starost može biti prilično cool. Čitav svijet postaje stariji. Kad mi je bilo 65, mislio sam, uuuh ti si tako star. Ali, usprkos svemu, moraš se ustati svakog dana, bez obzira što ti kosti pucaju!“

Imate li bolova?

„Kad ustanem iz kreveta. sve mi puca. Mišići imaju dobra sjećanja. Čitav život sam se bavio sportom i bio u akciji. Od tijela sam mnogo zahtijevao. Ali. uvijek moraš sam za sebe nešto činiti, inače si gotov!”

O tragičnoj smrti njegovog sina Sagea (36) ne želi govoriti. A ni ne mora. Tišina je najbolji odgovor na sve.

Sve ste postigli. Imate li još ciljeva u životu?

Stallone ustaje, širi ruke: „Živjeti, boriti se, praviti filmove i biti sretan sa familijom. Naravno i ostati zdrav, također i kad boli”.

(izvor:bild.de)

Priredio: Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši