Tajna uspjeha ekipe iz Kirchhundema

Sauerland. Novajlija u Bezirkligi, FC Kirchhundem iz okruga Olpe, nakon 14. kola nalazi se na čelu tabele. Postavlja se pitanje, koliko dugo će ekipa Adnana Špage izdržati u ovakvom tempu u «Bundesligi Sauerlanda».

 

«Ekipa koja je prošle godine osvojila prvo mjesto u okrugu ostala je neizmjenjena, a pojačana je na pojedinim pozicijama» kaže trener FC Kirchhundema Adnan Špago, koji je već igrao u Oberligi za Union Solingen. «Naša prednost je da na treningu uvjek imamo spremnih 16, 17, 18 igrača, i to tri puta sedmično. Momci su u top formi» otkriva nam Adnan Špago. «Što smo duže na vrhu tabele to se ostali klubovi iz lige sve više prilagođavaju našoj igri. Meni je poznato da su drugi klubovi sada opsjednuti nama. Oni prate našu igru i naprimjer kod standardnih situacija, već svi znaju na kojega od naših igrača moraju posebno pripaziti».

 

U subotu 24. novembra igra se derby utakmica između prvog i drugog na tabeli. U goste kod FC Kirchhundema dolazi SV Brillon. Trener Špago se raduje ovom susretu i izjavljuje "Mi želimo da i u nedjelju budemo prvi na tabeli» kaže ovaj 32. godišnjak i dodaje «Brillon je dobro informisan o našoj igri, ali i mi o njihovoj».

 

FC Kirchhundem je neporažen već 11 kola, a Brillon u zadnjih 9 kola. Osim toga Brillon ima najbolju odbranu lige, sa svega 6 primljenih golova.

 

(derwesten/spagos)

 

Komentariši