Mostar teen

Nemamo pojma koliko smo sretni što živimo u Mostaru

Plan je bio da za ovaj tekstic ospem paljbu po današnjim generacijama od 15 do 17 – 18 (sam se ubrajam u posljednju) i da se dotaknom jednog dijela vaše/naše gluposti i patologije u razmišljanju.

U startu upozoravam, ja volim dječici ubaciti pokoju tešku riječ, prosto da mozak više radi, pa toplo preporučujem http://www.vokabular.org/ kad zatreba pomoć sa značenjem istih.

Eh, vratimo se temi.

Krenem ja tako da napadam i kritikujem, materijala ne fali ni u kom slučaju, a onda stanem. I skontam, brate, na svakoj strani neko nekoga napada. Pun kufer sikterisanja! Zato jesmo ‘vaki.

Koliko smo samo degeneka popili kao mali, ni krivi ni dužni. Neki još uvijek modri liježu. Normalno je da ćeš imati poslije toga nekih problema i sa sobom i sa svijetom. Ja nisam od onih koji rat smatraju tek izgovorom. I tvrdim da je ta prokletinja apsolutno zaslužna za čitav jad i čemer u tvom i mom gradu i državi.

Zato ja neću napadati. Agresija izaziva agresiju. Ja ću pričati onima koji žele i znaju slušati. Možda zajedno skontamo lijeka za sve ovo.

Nacionalizam, homofobiju, mržnju što vam/nam ispada iz džepova, hakanje otprilike sviju i svega, apatiju i letargičnost (opet Vokabular!).

Ups, umalo kvocam i kritikujem.

Samo rijetki imaju sreću da se rode u ovoj državi i gradu. Mi i nemamo pojma u suštini, kako smo sretni. Nebitno da li živiš u središtu Mostara, ili si, što bi rekli, „vozar“, ako voliš i čuvaš Grad i svojim djelovanjem doprinosiš njegovoj ljepoti i napretku, Mostarac si brato!

Toliko o podjelama na građane i seljake.

Malo pomoli svoj nosić izvan zatvorenih svijetova i uključiti mozak. Nemoj da stalno drugi misli za tebe i trpa ti riječi u usta. Shvati šta nam je uzrokovalo nasilje i nerazmišljanje, pa nemoj ti da biješ, ne postuješ i mazlumaš. Ne napadam, pričam ti.

P.S. pitaš se što Galeb 4?

Mostarski „Soko“ pravio nekad samo tak'e avione! Ćuj, avione mi pravili??!! – kažeš.

Nisi znao? Progooglaj za domaću do sljedećeg puta.

Šta tek trebaš da saznaš.

NovaSloboda.ba

Komentariši