Ana Međugorac i Vedad Ibišević ličnosti godine

Stuttgart

Ana Međugorac i Vedad Ibišević ličnosti godine

Na muzičkom događaju godine koji se protekle sedmice desio u njemačkom gradu Stuttgartu, a u okviru kojeg je održan koncert Halida Beslića i njegove gošće Jelene Rozga, popularni voditelj, humorista i imitator  Osman Džiho u pauzi nastupa uručio je dva priznanja za ličnost godine.

Osman Džiho urednik je i voditelj izuzetno gledane emisije širom dijaspore „U tudjoj avliji“, koja se svake nedjelje u terminu od 21 sat i 30 minuta emituje u programu TV Hayat plus.

Prvo priznanje otišlo je u ruke uspješne Bosanke Ane Međugorac, koja je prije par dana dobila i priznanje grada Münchena za najuspješnijeg privatnog poduzetnika, zbog uvoza, prerade i prodaje šumskih gljiva iz Bosne i Hercegovine u Evropi.

Stručni kolegij emisije „U tuđoj avliji“ kao drugu ličnost godine u svijetu, koja, takođe, dolazi iz BiH izabrao je našeg popularnog fudbalskog reprezentativca, fudbalera Stuttgarta, Vedada Ibiševića.

U momentu kada je Osman Džiho pozvao Ibiševića da izađe na binu više od 2000 posjetilaca počelo je da uzvikuje „Vedo mi te volimo“. Priznanje Vedadu Ibiševiću uručio je njegov dragi prijatelj i pjevač, Halid Bešlić.

„Jako sam sretan zbog ovog priznanja. Osmanova  ‚U tuđoj avliji+ je jako zanimljiva i interesantna, u njoj se govori i  predstavljaju uspješni Bosanci i Hercegovci širom Njemačke i Evrope. To je nagrada koja, moram da kažem, meni puno znači, jer je potvrda da sam opet napravio nešto dobro u sezoni, a posebno mi je draga što dolazi od Osmana Džihe, njegove emisije i od TV Hayat plus. Želim još jednom da naglasim, da mi je bitno, kada su nagrade ili priznanja u pitanju, od koga ona dolazi i o čemu se tu radi. Tom emisijom, širom svijeta se pokazuje ko smo mi u stvari, kako Bosanci i Hercegovci mogu biti uspješni, kako i na kakav način šire istinu o našoj zemlji, našim mladim, uspješnim i pametnim ljudima. Jako sam sretan zbog toga“, izjavio nam je Ibišević nakon preuzimanja priznanja.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši