Sultanija i kad to nije

Meryem Uzerli privatno

 

Sultanija i kad to nije

 

Meryem Uzerli, popularna Hurem iz serije «Veličanstveno stoljeće» i u privatnom životu je lijepa žena, prirodna i vesela djevojka, koja svoju veselost prenosi na publiku, u razgovorima sa novinarima, i u šou programima.

 

Rođena je i odrasla u Njemačkoj. Profesionalna je glumica sa nekoliko ostvarenih uloga u Nemačkoj. Ulogu Hurem dobila je nakon što su producenti serije o Sulejmanu dugo tragali za glavnom glumicom. Po dobijanju uloge morala je izuzetno brzo preseliti u Istanbul i otpočeti sa snimanjem. Na početku snimanja nije znala ni jednu riječ turskog, a tekstove  je učila napamet. Zbog toga je bila predmet zadirkivanja kolega. Njena kolegica Selma Ergec, koja u seriji glumi sultaniju Hatidže, a koja je također je odrasla je u Nemačkoj, prevodila joj je sva komplikovanija pitanja, koja Meryem nije razumjevala.

 

Meryem o sebi priča da je bila buntovan tinejdžer, sa previse šminke na licu, koju je bukvalno rečeno morala spirati. Za ulogu se pripremala učeći jezik i uzimajući časove plesa. Oni koji su je bolje upoznali tokom snimanja o njoj kažu da je privatno je toliko draga da čovjek naradije poželi da je odmah zagrli, te da je razoružavajuće šarmantna i vesela.

 

O njenoj ljepoti van serije najbolje svjedoče priložene fotografije.

 

Lijepa kao sultanija.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

 

Komentariši