Sulejman, Hurem, Šeherzada

Sulejman, Hurem, Šeherzada

Sulejmanova žena počupala Hurem na snimanju

Zakonita supruga glumca Halit Ergença, popularnog sultana Sulejmana, turska glumica Bergüzar Korel prekinula je snimanje serije „Sulejman Veličanstveni“, jer nije mogla da podnese strasne poljupce koje je njen muž razmjenjivao s Hurem, tačnije glumicom Meryem Uzerli.

Serije „Hiljadu i jedna noć” oduševljavala je televizijske gledaoce prije dvije godine. U to vrijeme smatralo se da se zadugo neće pojaviti niti interesantnija serija niti ljepša glumica od Šeherzade, koju je glumila Bergüzar Korel. Šeherzada je u to vrijeme bila pojam ženske ljepote. Vremena se mjenjaju.

 

Šeherzada je polako pala u zaborav, a njeno mjesto u srcima televizijskoh gledalaca zauzela je nova ljepotica, crvenokosa Hurem, koju glumi Meryem Uzerli. Između Šeherzade u jednoj seriji i Hurem u drugoj seriji stoji jedan čovjek. Glumac Halit Ergenç. U „Hiljadu i jednoj noći” bio je veoma uspješan poslovni čovjek Onur, a u „Veličanstvenom stoljeću” sada je sultan Sulejman veličanstveni. Sve bi bilo u redu da u stvarnom životu Halit Ergenç nije suprug Bergüzar Korel. Bergüzar nije mogla otrpjeti Meryem na snimanju ljubavnih scena, u kojima Sulejman i Hurem međusobno izmjenjuju strasne poljupce i milovanje. Bergüzar je zahtijevala da prisustvuje snimanju takvih scena, i kad joj je prekipilo, došlo je do incidenta. Ljubomorna Bergüzar napala je Meryem Uzerli i snimanje je moralo biti prekinuto.

„Upala je na snimanje i povukla Merjem za rame, uhvativši je pritom i za kosu. Počela je da psuje i da je čupa, Uzerli je vrištala, a Halit je počeo da urla na svoju ženu, pokušavajući da ih razdvoji. Po svemu sudeći, on više ne želi da toleriše ispade ljubomorne supruge. U studiju je nastao haos, snimanje je prekinuto, a samo zbog Halita, reditelj nije naglavačke izbacio Berguzar“, pisao je turski Haberler.

To je bilo po treći put da Bergüzar prekida snimanje, pisao je Haberler. Meryem je, u stilu Hurem, kolegi Halitu preporučila, da sljedeći put prije nego što pođe na snimanje kod kuće veže ženu, aludirajući na to da je ljubomorna kao pas!. Paralelno sa snimanjem epizoda Sulejmana veličanstvenog, turski mediji su počeli su pisati i o problemima u njihovom naizgled skladnom braku, jer je Bergüzar, navodno, bila ljubomorna na ljubavne scene koje je njen suprug snimao s kolegicom Meryem Uzerli.

Meryem je, kako piše Haberler, pozvala Bergüzar na razgovor uz čaj, ali joj ona još nije odgovorila.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši