Felix Sturm ne posustaje

Adnan Ćatić alias Felix Sturm je u drugoj rundi Sama Solimana oborio na pod. Međutim, umjesto da se podigne kao „Fenix iz pepela“, Ćatić je posustao i u svoju biografiju ubilježio još jedan poraz. Ipak, nije sve gotovo.

Kritičari su nakon meča odmah postavili nekoliko pitanja. Među njima su: dali Ćatić uopšte više ima snage za novi početak u profesionalnom boksu? Da li još uvijek posjeduje sportski kvalitet da pobijedi boksere koji su možda željniji pobjede?

Odgovore je lično dao Ćatić koji kaže da je pred njim još nekoliko godina. Ipak će, kako je rekao, nakon odmora imati precizniji odgovor. Ako je suditi po njegovim riječima, rukavice još dugo neće okačiti o klin. „Imam snage za super srednju kategoriju. Nedam se. Želi ponovo biti svjetski prvak“, kaže Ćatić. Ovo je i jasna poruka da bi Ćatić mogao promijeniti kategoriju. Naime, pred svaku borbu u srednjoj kategoriji mora smršati i po 12 kilograma, kao bi dostigao težinu koja je dozvoljena za srednju kategoriju (72,57 kg).

Bokser nije uvijek samo sportista. Bokser je uvijek i biznismen. Ćatić je dobar bokser, ali i biznismen. Vlasnik je promotorske kuće u okviru koje je sinoć u Dizeldorfu boksala i Susi Kentikian. Susi je pobijedila i time stvorila nadu u šansu da se ponovo bori za naslov svjetskog prvaka.

Ipak, nije sve prošlo i sve šanse nisu izgubljene. IBF je pobjedniku sinošnjeg meča obećao meč protiv svjetskog prvaka Daniela Gealea. Soliman je rekao da će u slučaju pobjede nad Gealom, biti spreman za revanš sa Felixom Sturmom. „Uvijek sam bio veliki Felixov fan. Ne mogu vjerovati da sam ga pobijedio. Ako se još jednom želi boriti protiv mene, onda ćemo se boriti“, kaže Soliman.

Ove riječi bi mogle značiti da bi Ćatić „jednim udarcem mogao usmrtiti tvije muhe“. Soliman bi od Geala uzeo titule, a Ćatić bi od Solimana uzeo ono što je nekoliko godina bilo u njegovom posjedu. Ko zna?

(DW)

Komentariši