Hotel Mostar – Rekoše, neće se kompletno rušiti???

Rekoše, neće se kompletno rušiti???


Hotel ‘Mostar’ trebao je biti rekonstruiran, te zasjati u ljepšem svjetlu.

Po medijima je proteklih dana kružila priča kako se radi o ‘klasičnoj rekonstrukciji’, međutim hotel svakim danom nestaje. Javnost je spekulirala da će biti izmjenjena samo krovna konstrukcija i prozori, međutim situacija na terenu je drugačija, što se može vidjeti i na slikama. Ploča sa informacijama o izvođaču radova, vremenu početka rekonstrukcije, te završetak radova, kao i informacija tko vrši nadzor do danas nije istaknuta na vidno mjesto.

 U javnost je prvo došla informacija kako će se hotel u potpunosti rušiti te da bi umjesto njega trebao niknuti novi ”stambeno-poslovni centar”, koji su u Mostaru zadnjih godina nikli kao gljive poslije kiše. Ta vijest je opovrgnuta, a  iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, krajem januara je stigla informacija da rušenja neće biti.

"Radi se o klasičnoj rekonstrukciji, a za poslovnu zgradu investitor nije dobio papire, odnosno dozvolu", rečeno je tada, potvrdivši da je ipak bilo namjere za rušenje hotela.

Nepoznato je bilo što se podrazumijevalo pod ”klasičnom rekonstrukcijom”, kojom su se smirile glasine o rušenju hotela, i novom staklenom zdanju. Dobrim dijelom mostarska javnost je složna da bi grad trebao zadržati nekadašnje lice, pa i da bi i hotel trebalo modernizirati iznutra, a izvana mu ostaviti prepoznatljivi izgled, kojim je nekad krasio mostarske slike i razglednice.

 

Sad je sve je ovo džaba. Objekta nestade sa lica zemlje.

 

(fotosi i info: mostarski portali)

Komentariši