‘Klasična rekonstrukcija’ naših mozgova

preneseno sa portala "Studio 88"

 .

 

Hotel Mostar
‘Klasična rekonstrukcija’ naših mozgova
Studio 88
nedjelja, 03.02.2013 11:24
.
.

S lica zemlje nestao je hotel "Mostar". Uz "Ružu" i "Neretvu" bio je prepoznatljiv simbol grada i kao takav nije ni zaslužio ostati u izvornom obliku.

"Radi se o klasičnoj rekonstrukciji, a za poslovnu zgradu investitor nije dobio papire, odnosno dozvolu.", tako je za Studio 88, radove na hotelu Mostar, objasnila Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam pri Gradskoj upravi Grada Mostara.

Izgovorena klasična laž načelnice Odjela za "urbanizam" za manje od mjesec dana je izašla na površinu, dok hotel "Mostar" nije bio te sreće, potonuo je nepovratno pokazavši nam zorno svu tragediju "grada" i vremena u kojem živimo.

Fotografije "klasične rekonstrukcije" hotela "Mostar" pogledajte na našem facebook profilu.

A sa fb stranice Mostarski liskaluci donosimo zanimljivo promišljanje na ovu temu našeg sugrađanina Miše Janjića:

MOSTARSKA SATIRA – nemo'š ništa, al’ te iritira

piše Mišo Janjić

"NESTO ‘OTEL??"

"Krađa ili misterij"??

Izgleda da je nesto i otel "Mostar"!!??

Uz tajanstveni nestanak građana Mostara, i sad najnoviji nestanak otela, ovaj nekadašnji grad se svrstava u najveće svjetske fenomene i misterije ljudske civilizacije, rame uz Bermudski trougao i slične zagonetke!!?

Ali, izgleda, to nije kraj "čudnovatim nestancima", jer komisija formirana od šačice preostalih građana Mostara, koja se nije deklarisala kao "Čedo", Rvat ili Bošnjo, je došla do novi frapantnih otkrića!!!

Izgleda, po njihovim istraživanjima, da je nestala komplet kultura, bratstvo i jedinstvo, suživot, moral, poštenje, dobrosusjetski odnosi, poznate mostarske destinacije (kafana Rondo..itd), kulturni spomenici,itd itd!!?? Kažu da je i ljubavi sve manje i manje, polako nam nestaje i pitke vode, zelenih površina, parkova, i to sve-odjednom, iznenada, za otprilike 20-ak godina, i to ispred nosa začuđenih stanovnika ove naseobine, koja se ranije zvala-grad!!??

Nevjerovatno otkriće, i da nije "bosamskih piramida", izbora, odluke visokog predstavnika, zasjedanja skupštine BiH, Mile Dodiga, zasjedanja "gradskog" vijeća mostara, Zlaje Lagumdžije, onoga Tihog matičara, onoga zubatca iz SBB, belog frka Drageca Čove, njihovih vila, i ostalih zajebanata i zajebancija, floskula i marginalija kojima se odvraća pažnja "žitelja naše domovine", i ovaj "misterij" o nestancima bi dobio poneki stupac u medijima, pa bi se i novinari, ti "medijski plaćenici", smilovali i napisali koju rečenicu i o ovim "iščeznućima" i "urbicidnim smrtima", kakva je ova najnovija sa – ‘otelom!!

Ali, gradski "očuhi i maćehe" su smislili genijalni plan kako da popune sve ove praznine, pogotovo urbano-građevinske prirode!!

Pošto se odma pored ovoga bivšeg ‘otela nalazi velelebna zgrada HDZ, oni su odlučili, da se na mjestu ‘otela sagradi (premjesti) zgrada HDZ 1990, i onda da se redom grade, na slobodnim lokacijama, zgrade HDZ 1989, HDZ 1988, itd. sve do-nule, i da se na taj način podmire kulturne, umjetničke-političke potrebe pučanstva koje se želi baviti politikom, a recimo, ne žele biti u istoj stranci sa nekim svojim ujcem, rodijakom ili stričevićem, tetkićem ili nekim novodoseljenim komšijom koji ga nervira!!

Na taj način će svi imati svoju stranku, pošto će ih biti(stranki -tisuću i 990), svi će biti na paušalima i budžetu ("zaposleni"), nezaposlenost će se drastično smanjiti, pa skoro-iskorijeniti, a radiće samo oni koji-moraju, normalno, k'o i do sada!!

Pare (potrebne za finansiranje ovih "zaposlenih") će nam slati MMF, sve dok se ne rasproda i proda strancima i posljednji kamen u brdu, i posljednji šipak-divljak, i mrva-gruda zemlje!!

(MIV-poslednja svetiljka)

Komentariši