Muhamed Ali

Zdravstveno stanje – uobičajeno normalno

 

Muhamed Ali odavno boluje od Parkinsonove bolesti. Rijetko se pojavljuje u javnosti, što je i normalno za takvu vrstu bolesti. U sjećanju navijača ostao je Alijev nastup na otvaranju prošlogodišnje Olimpijade u Londonu. Alijeva kćerka Laila je početkom ove sedmice na twitter postavila sliku na kojoj se vidi Ali dok gleda utakmicu Superbowla. Stanje zdravlja, uobičajeno normalno, kako je napisala ispod slike.

 

Ovih dana stranice svjetske štampe bila su ispunjene tekstovima o prepirkama članova Alijeve porodice oko borbe za njegovo nasljedstvo. Prema izjavi Rahmana Alija, brata bokserske legende, Aliju se broje zadnji dani, a po negovoj izjavi, od njegove bolesti gora je njegova supruga Lonnie, koja nikome ne dozvoljava pristup do bolesnog Alija. Koliko u svemu tome ima istine, ostavićemo da vrijeme pokaže. Neki bi željeli, da još uvjek živog Alija, što prije sahrane, u žurbi da se bar malo ogrebu o zaostavštinu ovog najpopularnijeg sportiste svih vremena, a koja se procjenjuje na oko 50 miliona dolara.

Štampa je izjavu Alijevog brata zabilježila uz izraze zabrinutosti za Alijevo zdravlje. Kontra Rahmanovoj izjavi, Alijeva kćerka MayMay Ali izjavila je da se njen otac osjeća dobro, te da je uoči utakmice Superbowla sa njim razgovarala telefonom. Kasnije je druga Alijeva kćerka Laila na twitter postavila Alijevu sliku, koju su prenijele sve svjetske agencije, na kojoj se vidi Ali, dok gleda utakmicu Superbowla. Na sebi ima dres Raya Lewisa, njegovog ljubimca, najboljeg igrača iz Baltimor Ravensa. Ali je utakmicu gledao preko televizije, u njegovoj kući na imanju u Arizoni, i bio je vidno raspoložen nakon pobjede Ravensa. “Stanje mog oca je uobičajeno normalno” napisala je ispod slike Laila.

 

(theguardian)

Komentariši