Bali beg će se vratiti

Radost za ženska srca

Bali beg će se vratiti

Gledaoci serije „Sulejmanu  Veličanstven“ ostali su razočarani kada je turski glumac Burak Ozčivit, u ulozi Bali bega, morao napustiti seriju. Sada stižu informacije da se popularni zavodnik, ipak vraća, u trećoj sezoni pomenutog serijskog spektakla.

Bali-beg je iz serije otišao nakon što je otkrivena njegova romansa sa Ajbige, a princ Mustafa mu poštedio život.

 

U novim epizodama koje su prikazane u Turskoj, Bali beg se vraća na dvor na poziv sultana Sulejman. Povratak je uslijedio odmah nakon Ibrahimove smrti, pošto je Sulejman tražio hrabre ratnike, kako bi ojačao vojsku Osmanlijskog carstva. Bali-beg je, u međuvremenu, postao iskusan vojnik, ratovao na području Moldavije, a njegov povratak u palatu biće od izuzetne važnosti za sultana.

 

Produkcija još nije otkrila kakav će biti novi posao Bali bega na dvoru. Epizode u kojima se Bali beg vraća na dvor su tek emitovane u Turskoj, tako da za sada još nije poznato šta će se dalje dešavati sa njegovim likom. Ako se uzme u obzir popularnost koju je Bali-beg već stekao, nema sumnje da će njegova uloga biti zapažena i značajna.

„Malkočoglu je postao jako popularan lik, a ja sam uživao dok sam ga glumio. Ovim potezom htjeli smo ugodno iznenaditi gledaoce”, rekao je Burak, komeje sada drago što se nije riješio'” „brkova, koji su mu, u međuvremenu, postali svojevrstan zaštitni znak.

 

Iako se nakon Sulejmana nije pojavljivao u drugim serijama, Burak nije bio bez posla. Njegov posljednji „izlet“ bilo je posuđivanje glasa žirafi Simoni i princu Hasanu u crtanom filmu „Žirafa“. Film je snimljen prema istinitoj priči i prikazan je na ovogodišnjem Berlinaleu.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši