Mostar u tami

Samo jedan dan nakon što smo pomislili da se zajedničkim plesom „One Billion Rising“ na Španjolskom trgu u Mostaru nešto pokreće sa mrtve tačke, kako se omladina sastaje na mjestu imaginarnog razdvajanja grada, u noći između subote i nedjelje Mostar postaje onaj stari. Čak su nam oni događaji od 14. februara izgledali nestvarni.

Samo dvijestotinjak metara južnije, na Bulevaru, kod Doma zdravlja, sukobile su se dvije grupe od po 40 huligana. Sukob je bio dogovoren. Trebao se “odigrati” na noć prije, ali ga je policija blagovremeno spriječila. A onda se dogovor tajno prolongirao za noć kasnije.

Objavljeno je da se radi o navijačima dva mostarska tima. Ali zašto? Toga dana nije igrana nikakva utakmica. Je li u pitanju obijest? A po svoj prilici, sve sliči na manipulaciju, jer su neredi i te kako potrebni nekome. A kome? Zna se!

 

Smail Špago

 

Mostar ostaje grad slučaj???

 

Navijački neredi u Mostaru: Mladi nacionalisti terorišu grad

 

Tačno.net

 

Objavljeno od tacno.net dana Veljača 17, 2013 u Mostar, Novosti

 

Oko 23 sata, u noći sa subote na nedjelju, dvije grupe od po 40-ak članova, sukobile su se u Mostaru u Liska ulici, kod mostarskog Doma zdravlja.

Galama i zvuk kamenica uznemirili su stanovnike ulice koji su svjedočili organiziranoj tuči maloljetnih huligana, kako se pretpostavlja, tzv. navijača ‘Zrinjskog’ i ‘Veleža’. Kako se doznaje tuča se trebala dogoditi u petak večer, no zbog blagovremene intervencije policije, “dogovor o odmjeravanju snaga” je propao.

Ovakvi sukobi maloljetnih huligana nisu rijetkost, a sama tuča, kako se doznaje, je trajala jedva desetak minuta. Još nema nimformacija je li bilo ozlijeđenih i kojeg su stupnja eventualne ozljede.

Pitanje je do kada će građani Mostara trpiti teror huligana kako danas nazivaju mlade nacionaliste.

Možda bi bilo dobro pozvati na odgovornost institucije koje proizovode ovu djecu.

Dvije škole u dva različita dijela grada svakodnevno daju razultate.

 

 

 

Komentariši