Mišo Marić gostovao u emisiji Osmana Džihe

U tuđoj avliji

Mišo Marić gostovao u emisiji Osmana Džihe

Gost emisije „U tuđoj avliji“, čiji je urednik Osman Džiho, a koja se emituje na satelitskom programu Hayat TV bio je Milenko Mišo Marić, poznati mostarski pjesnik i novinar.

„Branio je Mostar a nije golman Enver, a jeste Marić, ostao je upisan velikim slovima, a nije na Fortici „Tito volimo te“, i danas gordo u svakom parku stoji, a nije spomenik Aleksi Šantiću, i danas Mostar pjeva njegove pjesme, a nije Želja Samardžić, i danas je on poznat kao most, a nije Stari, i danas je najbogatiji Mostarac, a nije ni Vaha, ni Duško Bajević, i danas kada padaju  kiše u Mostaru, one su Mostarske, one Miše Marića, i džaba vam svaki kišobran za njih, u dušu se uvuku. Moj gost danas je Mišo Marić“.

Ovako je, u uvodu emisije „U tuđoj avliji“, Osman Džiho predstavio Mišu.

Svojim radom, Mišo je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni ovih prostora, napisao je nekoliko stotina tekstova, koje su opjevali velikani muzičke scene bivše Jugoslavije.

Pjesnik, književnik, novinar, boem i zanesenjak, Milenko Mišo Marić, u grad na Neretvi stigao je davne 1961. godine. Generacije su odrastale uz njegove pjesme, koje su interpretirali Indexi, Zdravko Čolić, Kemal Monteno, Željko Samardžić…

Čitavu emisiju možete pogledati na internetu:

http://www.youtube.com/watch?v=4E_BiBlTn04

 

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši