Novi likovi u trećoj sezoni serije

„Sulejman Velčanstveni”

Novi likovi u trećoj sezoni serije

Treća sezona zvanično počinje sa događanjima nakon smrti majke Sultanije. Dok glumci u likovima Sulejmana, Hurem, Hatidže, Ibrahim paše, Mehidevran i Nigar ostaju nepromijenjeni, u likovima sultanije Mihrimah i princa Muhmeta pojavljuju se novi glumci, a u seriji se pojavljuju i potpuno novi likovi.

Mladi glumac Gürbej Ileri u novim epizodama serije glumiće odraslog princa Mehmeta, najstarijeg sina Sulejmana i Hurem. Rođen je 18. februara 1988. godine, a nedavno je u roku završio fakultet. Prije nego što je postao član ekipe popularne turske serije, ostvario je dvije epizodne uloge u tamošnjim sapunicama. Za mladog glumca i samo pojavljivanje u „Sulejmanu” predstavlja odskočnu dasku u karijeri. Njegov izgled, perfektno istrenirano tijelo, koje će on pokazati u jednoj od narednih epizoda, već je izazvalo pozitivne reakcije među gledateljkama.

Sultanija Mihrimah, djevojčica u tek završenim epizodama serije, pokazala je karakter, koji nimalo ne zaostaje za karakterom majke Hurem. Kakva majka, takva kći. Djevojku Mihrimah, Mehmetovu rođenu sestru i miljenicu sultana Sulejmana, u nastavku serije glumiće turska glumica Pelin Karahan. Rođena je 6. oktobra 1984. godine, karijeru je započela u reklami za Coca-Colu, a prvu značajniju ulogu na televiziji imala u tinejdžerskoj seriji „Kavak Yelleri”. Za ulogu Mihrimah u „Sulejmanu Veličanstvenom” već je dobila je lijepe kritike.

Glumci iz serije privlače veliku pažnju pažnju gledališta i mimo serije. S posebnom pažnjom i interesovanjem primljena je vijest o vezi Gürbeja Ilerija, mlade turske zvijezde u usponu, sa glumicom Ezgi Eyuboglu, koja je glumila lijepu Ajbige, u prethodnim epizodama serije „Sulejman Veličanstveni”.

U narednim epizodama serije stvoriće se i novi zapleti, pored već poznatih, Hurem će u ljubavi prema Sulejmanu dobiti veoma jaku konkurenciju u liku Firuze hatun, koju glumi Cansu Dere. Po prvi put u seriji, Hurem gubi tlo pod nogama, jer je Sulejmanovo interesovaje za Firuze preveliko. Kako će se ova drama dalje razvijati, ostaje da pogledamo.

Nova sezona, novi glumci, novi zapleti.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši