Sead Kolašinac na treningu pjetlića Shalke 04

Zvijezda u dolasku

Sead Kolašinac na treningu pjetlića Shalke 04

Što bi naš narod rekao: Onaj koga vole mala djeca, ne može falit’ a da ne uspije. Upravo nešto takvo moglo se vidjeti u proteklu srijedu, u Sportskoj hali u Gelsenkirchenu, kada je Sead Kolašinac posjetio trening pjetlića Shalke 04 i razgovarao sa ovim budućim potencijalnim zvijezdama.

Lopta je iznenada postala sporedna stvar, a novopečeni prvotimac Shalkea Sead Kolašinac došao je u prvi plan. Seada je interesovalo kako treniraju najmanji polaznici Shalkeove škole fudbala, dijelio im autograme i odgovarao na mnogobrojna pitanja.

 

„Ti si odbrambeni igrač“, objašnjavao je Seadu njegovu poziciju na terenu jedan dječak.

Naravno, ovaj devetnaestogodišnji defanzivac se morao smijati. Od početka ove sezone, on se nalazi u profi kadru, a najmlađim navijačima Shalkea već je postao pojam. Dječaci su radoznalo posjedali na pod hale, okruživši Seada, koji im je odvojio dovoljno vremena za sva njihova pitanja.

 

„ Ja sam prije nekoliko godina, takođe, bio pjetlić, isto kao i vi sada, a fudbal sam igrao sa velikim zadovoljstvom»“, pričao im je Sead, dodavši da je lijepo da mu je fudbal postao profesija.

Dječaci su ga nakon toga jednostavno bombardovali pitanjima: kako to izgleda igrati za prvi tim Shalkea, da li jedan igrač bude kriv ako ekipa izgubi, da li je još uvjek uzbuđen pred početak utakmice, a Sead je na svako pitanje odgovarao detaljno, uz mnogo smijeha, koji je ispunjavao halu. Na kraju im je dao jedan vrlo važan tip: „Morate dobro učiti u školi!“.

 

„Za Shalkeovu fudbalsku školu od izuzetne je važnosti da igrači prve ekipe ponekad dođu da ih ova djeca vide, pogotovo oni prvotimci koji su prošli Shalkeovu fudbalsku školu“, objasnio je nakon posjete Marco Flarich, rukovodilac škole. „Nekada je i Sead trenirao u ovoj istoj hali, a nas iz Fudbalske škole posebno raduje kada se jedan mladi fudbaler probije do prve ekipe. Vrlo je važno da ova talentovana djeca, u samom početku svog fudbalskog školovanja, dobiju ispravne informacije, koje će im kasnije sigurno dobro doći“.

(izvor: shalke04)

Priredio: Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši