Semir Pintul: Juniori U-14 Shalke 04 stigli u Katar

Juniori U-14 Shalke 04 stigli su u Dohu u Kataru. Tamo će boraviti od 10. do 14. marta i odigrati dvije prijateljske utakmice.
Katar je domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine i ovdje već uveliko primpremaju momke, koji će biti okosnica reprezentacije domaćina na tome prvenstvu. Fudbalska škola organizovana je u sklopu Aspire Academy, a njeni polaznici uzrasta do 14 godina, prošlog ljeta su gostovali u Geklsenkirchenu i odigrali utakmicu sa vršnjacima iz Shalke 04 U-14.
Juniori U-14 Shalke 04 tada su zabilježili su pobjedu nad gostima od 4:2, a Semir Pintul je postigao gol za vodstvo od 2:1.

Sportski kompleks pored glavnog stadioa u Dohi važi za najmoderniji fudbalski kompleks u svijetu. U pripremama za nastavak prvenstva u Bundes ligi, u januaru su ovdje boravile prve ekipe Bayern Münchena i Shalke 04.
Trening centar Aspire Academy otvoren je 2004. godine i koštao je 1 milijardu US dolara. Kompleks raspolaže sa sedam fudbalskih terena, teniskim igralištima, atletskim stazama, sa nekoliko različitih sportskih hala, laboratorija i teretana. U sklopu kompleksa nalaze se hoteli za smještaj i boravak oko 1.000 sportista istovremeno, olimpijski plivački centaro, jedan takozvanim indoor stadion sa 15.000 sjedišta, sa preko 250 hiljada kvadratnih metara korisne površina na više spratova.
Pripreme za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine ovdje se već odvijaju punom parom.
Smail Špago

 [IMG]http://i47.tinypic.com/257hwdk.jpg[/IMG]

 

Komentariši