„Zmajevi“ na krilima navijača do vize za Brazil

Večeras u Zenici

„Zmajevi“ na krilima navijača do vize za Brazil

U Zenici je sve spremno za večerašnju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, u kojoj „zmajevi“ dočekuju Grke. Sve oči ljubitelja fudbala i svih istinskih patriota u zemlji i svijetu uprte su u selektora Safeta Sušića i njegove izabranike, od kojih se očekuje da srce ostave na terenu i savladaju neugodnog protivnika.

Rijeka navijača iz svih krajeva BiH i svijeta već se slila u Zenicu i sigurno je da će oni sve učiniti da svojim fanatičnim navijanjem doprinesu ostvarenju toliko željenog sna – odlazak na najveću svjetsku smotru fudbala.

Safet Sušić, svjestan važnosti utakmice, danima upozorava da večerašnj okršaj niji i i odlučujući i da nam odgovara i eventualni remi. Pape još nije odlučio koji će sastav suprotstaviti Grcima, a najveća nepoznanica vlada oko nastupa sjajnog Miralema Pjanića. Iako je mladi igrač Roime juče trenirao, selektor kaže da će odluku da li će igrati, ipak morati donijeti sam Pjanić. Ali, selektor upozorava da su, realno gledajući, male šanse da on i nastupi. Osim toga, veliki hendikep predstavlja i neigranje sjajnog Sejada Salihovića.

Uz dileme koga staviti na mjesta Pjanićs i Salihovića, Sušić zna sigurnih devet igrača, koji će večeras istrčati na stadion Bilino polje. Na golu će biti odlični Asmir Begović, u zadnjoj liniji biće kapiten Emir Spahić i Ognjen Vranješ. Na poziciji desnog beka biće Mensur Mujdža, a na lijevom beku trebao bi se pojaviti Ervin Zukanović.

Senad Lulić trebao bi biti na poziciji lijevog krila, a u veznom redu najvjerovatnije će biti Misimović i Zahirović, mada selektor razmišlja i o Rahimiću i Medunjaninu na poziciji zadnjeg veznog.

U napadu je ubojiti tandem Edin Džeko-Vedad Ibišević.

Vjerujemo da je selektor Sušić dobro analizirao Grke i da će znati postaviti taktitku našeg tima. Svjestan je Pape da će Grci prepustiti terensku inicijativu „zmajevima“ i onda, preko kontranapada, što je njihovo glavno oružje, pokušati ugroziti Begovića.

Uz pomoć 12. igrača – navijača i njihov huk s tribina, poželimo da nas „zmajevi“ iznova obraduju i unesu toliko potrebne radosti u naša srca.

„Haj'mo Bosno, haj'mo Hercegovina“.

Do pobjede!

Do Brazila!

NovaSloboda.ba

Komentariši