Pismo iz kampa – vrijedi pročitat!

Pismo iz kampa!

 

Dragi mama i tata,

 

Divno se provodimo na prvom kampovanju. Čika Toma nas tjera da pišemo roditeljima za slučaj da ste vidjeli poplavu na televiziji. Mi smo dobro. Samo jedan šator i dvije vreće za spavanje je odnijela voda. Sva sreća niko se nije udavio jer smo svi bili u planini tražeći Pericu. O da, recite Pericinim roditeljima da je Perica dobro. Ne može sam da piše zbog preloma. Inače, ja sam se vozio u jednom od spasilačkih džipova. Baš je bilo lijepo. Pericu nikada ne bismo našli u mraku da nije bilo munja. Čika Toma je vikao na Pericu zato što je otišao da se šeta sam a nije nikome rekao. Perica kaže da mu je rekao za vrijeme požara. Vjerovatno ga čika Toma nije čuo jer je bio pijan.

Jeste li znali da kada se plin stavi u vatru on eksplodira? A čak i poslije toga vlažno drvo neće da gori, ali je zato izgorio jedan šator. I moje pantalone, ali imam bermude. A Dule je sada baš smiješan bez kose. Mi ćemo doći kući u nedelju ako čika Toma popravi kola do tada. Nije bila njegova greška kada smo sletjeli sa puta, kaže da su kočnice radile kada smo krenuli. Čika Toma kaže da su kola toliko stara da i nije čudo što su stalno prljava i to što je gužva kada nas je 10 u kolima. Lijepo je što nas čika Toma pušta da držimo volan povremeno da bi on mogao da odmori oči. Pošto je Nikola najstariji, čika Toma ga uči da vozi ali samo na planinarskim putevima jer tamo ima malo saobraćaja. Jedino šta smo vidjeli na tim putevima su teški kamioni, kola nema.

Jutros su svi išli na kupanje u jezero ali mene čika Toma nije htio da pusti jer ne znam da plivam pa sam išao sa njim čamcem preko jezera. Bas je bilo lijepo. Još uvijek se vidi drveće pod vodom zbog poplave.

Čika Toma je baš super, nikada ne viče na nas. Nije se čak ni naljutio kada smo skinuli pojaseve za spasavanje.

Pošto mora da popravi kola mi se trudimo da mu ne pravimo probleme i krijemo se po cijeli dan. Čika Toma nikada ne zna gdje smo. U početku mu je to smetalo a sada se navikao. Čika Toma kaže da smo svi prošli osnovnu čkolu prve pomoći kada se Jovana davila i kada je Ivan sjekao drva pa odsjekao sebi prst.

Ja i Ðole smo povraćali ali čika Toma kaže da zna zašto, pa je u redu. Ja mislim da je od piletine koju smo ponijeli od kuće a zaboravili da pojedemo odmah. Sjetili smo se tek kada su je pronašle životinje. Moram sada da idem, idemo do sela da ukrademo markice za pisma, jer para nemamo. Ništa ne brinite ja sam dobro.

 

P.S.:Čika Toma je rekao da vas pitam da li sam ja primio tetanus vakcinu?

P.P.S.

Šta je to tetanus?

Komentariši