The Croods

The Croods

Sjajan dječji film i za odrasle

Novi animirani film iz radionice DreamWorks. Dogodovštine jedne familije, koje će promijeniti svijet! Film je već ponio epitet: Genijalni dječji film godine!
.
.

 

Non stop akcija sa genijalnim gegovima i čarobnim karakterima. Jedna mješavina iz filmova Ice Age, Avatar i Familija Kremenko. Dječji film godine, koji će sa djecom vrlo rado zajedno gledati gledati i mame i tate i bake i dede.

 

Mnogi će reći: Ne volim crtne filmove, to su dječje stvar sa dječijim smijehom i galamom, stvari koje se ponavljaju po hiljaditi put? Ali, na proteklom Berlinaleu, u Filmpalastu, sjedilo je, divilo se i smijalo, 500 filmskih kritičara iz čitavog svijeta. Jedan čudnovat naziv za film, ali vjerovatno najgenijalniji dječji film godine! Dječiji film, takođe i za odrasle, jedan filozofski film.

 

Priča: Nalazimo se u kamenom dobu, najsigurnije mjestoje pećina. Otac, pećinski čovjek, glas mu je u originalnoj engleskoj verziji posudio Nicolas Cage, ima zadatak da zaštiti svoju familiju od opasnosti svih vrsta. Njegova drska kćerka (glas joj posudila glumica Emma Stone) želi avanture. Sudar dvaju svjetova. Konzervativni pećinski čovjek i njegov budući zet, sa idealima slobode. I naravno, dešava se jedan grandiozni happy end.

 

Nicolas Cage je izjavio: „Nikad ni na jednom snimanju nije bilo ovako zabavno. Ovo je film za čitavu familiju, jer se radi o hrabrosti u borbi za život. Čovjek mora biti radoznao. Mora se uvijek nešto riskirati. Čovjek mora izaći vani iz njegovog skrovišta. Oni koji su odlučni, postaju sretni“.

Film traje 99 minuta.

Priredio: Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši