Osam životinja koje su rođene sa dvije glave

Čudnovato, ali istinito

Osam životinja koje su rođene sa dvije glave

Mnogi znaju reći, dvije glave znaju više nego jedna, i to je sigurno, ali ovdje se radi o primjercima iz životinjskog svijeta.

Ovih dana je objavljena vijest da su naučnici otkrili prvog dvoglavog morskog psa. Mladunče morskog psa je pronađeno uz obale Meksičkog zaliva i potvrđeno je da stvarno ima dvostruku glavu. Tom prilikom, naučnici su, takođe, istakli da je to vrlo zanimljiva i rijetka pojava.

Malo upornijim istraživanjem na  internetu uz ubacivanje pojmova, dva lica, dvije glave ili dvostruka zvijer, dolazi se do vrlo interesantnih podataka. Slučaj dvoglavog morskog psa iz Meksika nije usamljen. Poznati su slijedeći slučajevi:

Kubanska kornjača, kako joj ime kaže, pronađena na Kubi

Mačka sa dva lica od koji se jedno zove Frank a drugo Loui, upisana je u Guinnesovu knjigu rekorda. Ta mačka je rođena sa tri oka, dva nosa i dvoja usta. Nazvana je Janus, po rimskom bogu sa dva lica, a živjela je više od 12 godina.

Beba krokodila, rođena na farmi krokodila u Bangkoku, duga 17 centimetara, teška 70 grama, jedno tijelo sa osam nogu i dva repa.

Dvoglavo prase, rođeno na jednoj farmi u Iowi u SAD. Prodato jednoj organizaciji za zaštitu životinja. Ovo nije rijedak slučaj rođenja, ali dvoglave svinje se rađaju ili mrtve ili uginu neposredno nakon rođenja.

Malena kornjača, izuzetno rijedak primjerak, pronađena u Western Cape. Stručnjaci su procijenili da se radi o produktu genetskog odstupanja tokom razvoja embrija.

Dvoglava zmija – jedan američki akvarij kupio je ovu 6 godina staru zmiju za deset hiljada dolara, koju je vlasnik ponudio preko oglasa. Ovakve zmije se rađaju, ali ugibaju vrlo brzo, najkasnije 6 mjeseci nakon izlijeganja.

Dvoglavo tele iz Gruzije, odmah nakon što se otelilo majka ga je odbila, ali je preživjelo zahvaljujući hrani iz boce.

NovaSloboda.ba

Komentariši