Tipično Hercegovački

Hercegovac Mate je bio čovik koji nije završio srednju školu, čovik bez velike budućnosti. Ali jednog dana je doša na razgovor za posa direktora u INA-i u Zagreb i nakon razgovora gazda mu kaže: "Mate, mi te jednostavno ne možemo zaposliti, nemaš ni srednju školu, ni predznanje ni iskustvo“.

 Mate mu odgovori: ”Sve je to u redu gospodine, ali ja van znam sve ljude na svitu.

 Pita ga gazda: ‘Kako sve ljude?’

 – Pa eto ja vam znam sve ljude na svitu, evo ja van predlažem da me zaposlite misec dana, ne morate me platiti, a ako vam dokažem da ih sve znam onda ću dobit posao.”

 Kaže šef: ”Može, ionako nemam šta izgubiti.”

 Prođe tjedan dana i ništa, šef je već mislio potjerati Matu, kad dolazi Berlusconi i kaže šefu: ”Dobar dan, jel Mate ovdje negdje?”

 Šef u šoku i uputi ga k Mati, a iz sobe se čuje:

 ”Pa di si Mate kućo stara; Di si Silvio jebaču stari, jel jebeš šta?” Šef u šoku, al ajde možda je namješteno, još on ne vjeruje Mati.

 Ope tjedan dana prođe i dođe Obama, ista priča:

 "Jel Mate ovdje? – Šef je gotov, ne može vjerovati i uputi ga k Mati i opet se čuje:

 ”Pa di si Mate legendo; di si Barače crnčugo stara, otkad se nismo vidili, jel ratuješ šta?”

 Šef je ostao šokiran i kaže Mati: ”Mate zadnji test, ja te vodim u Vatikan i ako mi mahneš sa balkona zajedno sa Papom dobit ćeš posao.”

 Mate pristane i krenu oni u Vatikan, uđe Mate unutra i počne pozdravljat ljude, kad za par minuta evo njega na balkonu sa novoizabranim papom Franjom I. i maše prema šefu, kad se šef onesvijesti.

 Dođe on do njega i kaže mu: ”Šefe pa što ste se onesvitili reka sam van da poznam sve ljude na svitu?”

 Kaže mu šef: ”Mate moj kad sam te vidio sa papom kako mašeš to sam još nekako i shvatio, ali onda je došao neki Kinez i pitao: ”Ko je onaj u bijelom pored Mate?”

1 komentar

Komentariši