Mostarski taksista želi ući u knjigu rekorda kao najjeftiniji taksista na svijetu

…em generacija, em školski drug iz osnovne škole, respekt Fadile…

 

(tekst je objavljen na vakat.ba)

Mostarski taksista Fadil Jazvin kandidovat će se za Ginisovu knjigu rekorda kao najjeftiniji takstista na svijetu. Dopisnik agencije Anadolija iz Mostara javio je da je Jazvin „izazvao na dvoboj“ velike taksi tvrtke u Mostaru i jedini je u BiH snizio cijenu na 90 feninga (oko 45 eurocenti) po kilometru.

„Vrijeme je teško i velika je kriza, posebno u Mostaru. Treba pomoći ljudima, a to može svako od nas. Ovo je moj doprinos da se spriječi da ljudi budu iskorištavani i da skupo plaćaju osnovne usluge. Pozivam sve, ne samo taksiste, da me slijede kako bi snizili cijene na svim aspektima i time i povećali opću potrošnju i bolji standard za sve“, poručio je mostarski taksista Fadil Jazvin.

On je svoj autombil oblijepio novom cijenom od 0,90 KM .

„Ako uspijem ući u Ginisovu knjigu rekorda, makar ću na jedan tren pokrenuti slične akcije u drugim sektorima, jer od previsokih cijena i želje za brzim parama u BiH je nemoguće živjeti običnom čovjeku“, kazao je Jazvin novinaru Anadolije i obeća da će, ako uspije ući u Ginisovu knjigu rekorda, cijeli dan besplatno voziti građane do željenih odredišta u gradu.

(AA)

 

 

Komentariši