Negdje se to još uvijek rješava samo šakama

Muške stvari

Negdje se to još uvijek rješava samo šakama

U Engleskoj još uvijek provodi starinski način rješavanja muških stvari. Na muški način, šakama.

Paul i Andrew su  dva tvrda momka, često i malo glasniji, a stalni su gosti jednog puba u Holywellu, Engleska.Njih dvojica se ne podnose već duže vremena. Paul, odjeven u crno, po zanimanju je drvosječa, a Andrew je moler. Imaju običaj da češće popiju po koju više.

 

Andrew je godinu stariji. On često Paula uvredljivo nazove „milchbubi” (mamim sinčić). To nije bilo baš po volji Paulu, i kad mu je to zadnji put rekao, svukao je sa sebe košulju i krenuo na njega. Andrew je zgrabio njegovu košulju i obrisao šank s njom. Svi u pubu su skočili na noge.

Jedan od prijatelja, po imenu Mick, predložio je da umjesto da se pobiju u pubu, ukrste šake vani u ringu. Ring je vrlo brzo ograđen u dvorištu, posut pilotinom sa obližnje pilane, zategnuti su konopci, a neko je čak pribavio i leptir kravatu za sudiju u ringu. Vrlo brzo oko ringa se skupilo oko 300 znatižaljnika, čak je pristigla i kamera sa lokalne televizije. Gledaoci su se dohvatili svojih mobitela, kako bi ovjekovječili događaj, kakav se dugo već ne pamti. I kad je sudija dao znak za početak meča, završilo se prije nego što je i započelo.

.

[IMG]http://i41.tinypic.com/dqn7kz.jpg[/IMG]

.

 

 

Paul je dva puta direktom potrefio Andrewa u bradu i ovaj se pružio po podu, koliko je dug i širok.

Klasični „knock out”. Nakon toga, svi su ponovo ušli u pub, i zajedno popili još po jedno pivo.

Tipično engleski!

(izvor: Stern)

Priredio: Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši