Meryem Uzerli najbolja TV glumica u Turskoj

Serija Sulejman

Meryem Uzerli najbolja TV glumica u Turskoj

Na TV festivalu u Antaliji (4. Antalya Televizyon Ödülleri), koji je svojevrsna verzija turskog televizijskog „Oscara”, glumica Meryem Uzerli je osvojila nagradu kao najbolja glumica u jednoj televizijskoj seriji. Serija o Sulejmanu osvojila je ukupno tri nagrade.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u dvorani Mardan u Antaliji, a serija „Sulejman Veličanstveni” dobila je još dvije nagrade: za najbolju dramsku televizijsku seriju i za najbolju režiju.

Na ceremoniji dodjele nagrada, uz Meryem Uzerli i kompletnu ekipu serije, pojavio se glavom i „bradom“ Halit Ergenc, koji tumači ulogu sultana Sulejmana. Bilo je interesantno, nakon nekoliko mjeseci neprekidnog pojavljivanja u kostimima iz serije, glavne aktere serije vidjeti i u civilnoj odjeći

Meryem je pokazala svoju novu liniju, pojavila se u narandžastoj haljini i izazvala ovacije prisutnih uzvanika, a Halit se pokazao u elegantnom večernjem odijelu. Naravno, zbog potreba snimanja najnovijih epizoda četvrte sezone serije, brada je kod Halita još uvijek prisutna.

Meryem je osvojila nagradu za najbolju glumicu, za lik Hurem. Prilikom primanja nagrade,  još na pozornici, popularna Meryem je kazala da televizijske serije u Turskoj traju predugo.

„Jedna epizoda traje oko 100 minuta. Bilo bi dobro da se trajanje epizode smanji. Tada bi svi bili sretniji”, poručila je Meryem.

Halit Ergenc se složio sa ovom izjavom, dodavši kako bi kraće epizode doprinijele većem kvalitetu televizijskih serija.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši