Wladimir Klitschko protiv Francesca Pianete

Wladimir Klitschko protiv Francesca Pianete

 

«Novac mi nikada nije bio motivacija da boksujem» izjavio je Wladimir Klitschko (37) svjetski šampion po verzijama IBF, WBO, WBA, i IBO, za sada najuspješniji profi bokser na svijetu. U subotu večer on po 23. put brani sve svoje titule protiv Italijana Francesca Pianete (28), koji svoje šeste godine živi u Gelsenkirchenu (Njemačka).

 

Meč će se održati su subotu, u Mannheimu (Njemačka), sa početkom u 22:10 sati. Iako će se ovaj meč održati u subotu, trenutno se više priča o narednom meču, kojeg Klitschko treba da boksuje protiv Rusa Alexandera Powetkina (33) i za koji bi svjetski šampion trebao kasirati punih 13,2 miliona Eura. Ruski poslovni magnat Andrej Rubinski otkupio je prava za taj meč za 23,3 miliona dolara, što iznosi oko 17,5 miliona Eura. Od te cifre Klitschku ide 75 procenata. Meč je planiran za drugu polovinu septembra, a održaće se u areni «Olimpijskij» u Moskvi, koja prima 60 hiljada gledalaca. Još jedan nevjerovatan podatak, najskuplje karte za taj meč već su u prodaji po 6000 dolara. Wladimir Klitschko pokušava sve informacije oko toga meča ostaviti po strani, izjavivši da se sad koncentriše samo na meč protiv Pianete.

Ono što će posebno interesovati sve one koji traže informaciju više je, da će u prvom redu u gledalištu sjediti američka glumica Hayden Panttiere (23). Od prije nekoliko sedmica njih dvoje su ponovo par. Prisustvom na ovom meču, ona bi šampionu trebala donijeti sreću.

Komentariši