Rolling Stonesi

Rolling Stonesi

 

Kotrljaju se i dalje

 

„Stari i ružni, ali još uvjek najveći”

 

Mick Jager je jednom prilikom rekao da ne može seve zamisliti da izvodi „Satisfaction“ kad mu bude 60 godina. Rolling Stonesi su ovih započeli novu američku turneju koncertom u Los Angelesu. Keith Richard je preko ušiju navukao njegovu najstariju traku, Mick Jager navukao je srebreno crbi sako, a tu su bili i Ron Wood i Charlie Watts. Svi su buili šlank kao i nekada. Naravno, Mick Jager je izveo “Satisfaction” i sa svojih 69 godina.

Na koncertu u Los Angelesu, povodom pedesetogodišnjice rada Stonnesi su pokazali predstavu u kojoj je Mick pokazao da je još brz kao lasica, i da se pojam “star” mora ukinuti.
.

[IMG]http://i40.tinypic.com/35midyh.jpg[/IMG]

.

Pedeset godina Rolling Stonesa, to u prvom momentu zvuči malo prejako. Prije koncerta njihova svirka je nazivana “muzika penzionera”, rock za djedove” ili “zanimanje: mladi”, ali sve se to pokazalo kao besmisleno. “Starost” ne postoji. Sa pozornice je frcala samo energija. I to kakva, iritirajuća, nervozna, pozitivna, a iz kakvih tijela je dolazila to više nikoga nije interesovalo. Kamenje koje se kotrlja nikad ne rđa.

Komentariši