Sto prvi vječiti derbi

Sto prvi vječiti derbi

 

Groznica u plavoj i bordo boji

 

Grbavica, 08.maja 2013. u 20:00 sati

 

Željezničar – Sarajevo 100 30 40 30 120:117

 

 

Vječiti derbi. Dan kada se glavni grad dijeli na dva dijela, a Željezničar i Sarajevo će nam po 101. put ispričati priču koja je počela sada već davne 1954.godine.

Derbi na Grbavici bi mogao direktno odlučiti prvaka BiH, što se do sada nije desilo, bar što se tiče Premijer lige BiH. Ipak, još uvijek se pamti ona utakmica iz 1998.godine iz finala play-offa, kada je Željezničar na Koševu pogotkom Hadisa Zubanovića savladao gradskog rivala sa 1:0.

Sada Željezničar ponovo ima priliku da nakon direktnog obračuna dođe do titule, ali u BHT Premijer ligi. Plavima će za to biti potrebna pobjeda, a bordo tim će učiniti sve da to spriječi i donekle spasi sezonu u kojoj će po svemu sudeći ponovo ostati bez trofeja. Trijumf nad Željom bi svakako navijačima Sarajeva bio melem na ranu, posebno na Grbavici gdje navijači tima sa Grbavice spremaju feštu, ali i nadu da bi do kraja ipak mogli prestići Željezničar.

U dosadašnjih 100 duela, obje ekipe imaju identičan skor, po 30 pobjeda i poraza, uz 40 utakmica završenih bez pobjednika. Sarajevo je u maloj prednosti zbog bolje gol razlike (120:117).

Posljednja dva derbija su vratila vjeru navijačima, koji će nadamo se biti u svom najboljem izdanju, baš kao i njihovim ljubimcima. Dakle, sve je spremno za spektakl i našu najveću utakmicu. U srijedu će biti zaboravljeni svi problemi kojih ima na pretek u našoj državi. U srijedu će u ‘Šeheru’ do 20 sati glavna tema biti – Ko će pobijediti Željo ili Sarajevo.

 

Nadamo se da će pobijediti fudbal prije svega.

 

Komentariši