Köln

Koncert podrške i solidarnosti JMBG protestima u BiH

U Kölnu će se, u subotu 29. juna, održati koncert solidarnosti  i podrške demonstrantima u Bosni i Hercegovini, koji protestuju zbog nedonošenja Zakona o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG).

Na ovom koncertu, koji će biti održan u koncertnoj hali Essigfabrik u Kölnu, svi umjetnici će nastupiti bez ikakve naknade, a prostorije i svo osoblje uposleno u koncertnoj hali, odradiće svoj posao, takođe, bez ikakve naknade. Ulaz na koncert za sve posjetioce je besplatan.

Najavljeno je da će na koncertu nastupiti umjetnici i grupe porijeklom iz BiH i drugih dijelova bivše Jugoslavije, koji djeluju na području  Njemačke, ali i „čisto“ njemačke i holandske grupe. Među izvođačima se nalaze imena, kao što su: Trovači, Royal Street Orchestra, Las Balkanieras, Jamaika Jupp, The World Travellers, MGP Band, First Lady Jovanka, Anita Šunjić, Dragan Majstorović, Bandoleros, Dilema, Pikova dama i još mnogi drugi.

„Pokažimo da su problemi svih građana BiH i naši problemi i da ih podržavamo u borbi za ljudska prava”, poručili su organizatori ove manifestacije.

Svi oni koji su blizu, i kojima Köln nije daleko, dobro su došli.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši