Nova Hurem stupila na dužnost u haremu

Serija o Sulejmanu

Nova Hurem stupila na dužnost u haremu

Gledaoci u Turskoj razočarani su nasljednicom Meryem Uzerli. Još se ne mogu naviknuti na novo lice u ulozi Hurem. Sve to ne uzbuđuje previše iskusnu tursku glumicu Vahide Gördüm, koja se u završnici serije prihvatila nezahvalnog posla.

Vahide naglašava da joj je drago što je dio tima spektakularnog projekta „Sulejman Veličanstveni”, a publika će se vremenom naviknuti na nju i prihvatiti je.

 

Vijest koja se ovih dana najčešće komentariše na forumima u Turskoj nisu protesti na ulicama, nego izgled turske glumice Vahide Gördüm, koja je u finalu treće sezone serije „Sultan Veličanstveni” zamijenila Meryem Uzerli u ulozi Hurem.

Najprije, novoj Hurem zamjeraju zbog njene „smeđe kose i očiju, koje nisu tako plave”, a i razlika u godinama je evidentna. Prethodna miljenica publike je bila čak 19 godina mlađa. Poneki su otišli tako daleko u komentarima, pa najavljuju bojkot serije, jer i Sulejman i njegova n„ova” draga izgledaju „i staro i ružno”.

Što se tiče radnje u seriji, u već emitovanoj 103. epizodi, nova Hurem se vraća na dvor, opasnija nego ikad.

„Plamen, koji mi bukti u srcu, stišćem u rukama. Osvetom sam ga tukla tako dugo, dok nije postao kao željezo. Nategnula sam bijes i kao strijelom ciljat ću srca mojih neprijatelja da gore zauvijek”, sikće nova Hurem u ovoj epizodi.

Nakon što je Hatidže, mlađa sultanova sestra, otela Hurem, ova crvenokosa zavodnica i njen suprug, sultan, ponovo se sreću u finalu treće sezone. Nastavak serije počeo se emitovati prošle sedmice u Turskoj. Hurem, vladarica harema, najavljuje rat svima koji joj stanu na put. Njeno agresivno ponašanje začuđuje i Sulejmana, a gledaoci u svojim komentarima čak tvrde kako Sulejman sada izgleda mlađe od svoje crvenokose ljubavi.

 

Podršku majci Hurem nesebično daje njena kćerka Mihrimah. Izuzetno talenovanu glumicu Vahide, ovakvi komentari ne interesuju. Ona je radosna što je postala dio ove velike priče. Ako su gledaoci razočarani, producenti nisu. Čak se u kuloarima priča da je dobila veći honorar od Meryem.

U finalu treće sezone umire Hatidže. Sulejman odlazi na pohod protiv Ugarske, ovog puta bez sinova. Njegova prva supruga Mahidevran koristi njegovo odsustvo i ubija Mehmeta, sultanovog sina sa Hurem, kako on ne bi oteo tron njenom sinu Mustafi.

 

Nova Hurem davno je dokazala da u privatnom životu može podnijeti mnogo veći pritisak i bol, nego što je to pritisak ili nezadovoljstvo publike. Naime, ova glumica se prije dvije godine teško razboljela, kad joj je bio dijagnosticiran rak dojke. Podvrgla se hemoterapijama, u toku terapija izgubila kosu. Namjerno nije htjela nositi perike, niti pokrivati glavu. Ćelava glava bila je njena poruka drugim ženama da su žene jače od svega. Veliku podršku je tada dobijala od svojih kolega, koji su joj svojim stavom pomogli da nadvlada ovu opaku bolest, a kad je ostala bez kose, od milja su je nazvali ženski Yul Brynner.

Jaka žena u stvarnom životu, ostvariće sigurno jaku ulogu i u seriji. Bez obzira na početne poteškoće. A publika će se već naviknuti.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši