Problemi građana BiH su i naši problemi

Sinoć Kölnu

Problemi građana BiH su i naši problemi

Sinoć je u koncertnoj dvorani „Essigfabrik“ u Kölnu, Njemačka, održan koncert solidarnosti pod nazivom „Ja for My Baby Germany“.

Jedinstvena poruka organizatora i nekoliko stotina prisutnih gledalaca na subotnjem koncertu u Kölnu je bila: „Mi ne želimo da sjedimo skrštenih ruku i mirno gledamo, kako u Evropi u 21. vijeku, zbog nesposobnih i nekompetentnih međunarodnih i domaćih političara u Bosni i Hercegovini, bebe i djeca pate i umiru!”

„Mi kao Evropljani, mi kao građani jedne evropske zemlje, Savezne Republike Njemačke, mi kao  građani jedne evropske zemlje, Bosne i Hercegovine, mi kao roditelji, koji i sami imamo djecu, mi kao civilizovani ljudi, osjećamo se obaveznim, pravovremeno skrenuti pažnju evropskoj  javnosti, na ovu hitnu društvenu temu, a to želimo, između ostalog, učiniti i sa ovom velikom  manifestacijom solidarnosti”.

Svi umjetnici su se odrekli honorara i nastupili su besplatno.  Od srca im hvala! Troškove produkcije ove manifestacije preuzela je i pokrila firma iz Kölna – moStar Promotion GmbH. Ulaz za gledaoce bio je besplatan.

„Ovom manifestacijom pokazujemo solidarnost sa JMBG protestima širom BiH, jer, problemi svih građana Bosne i Hercegovine su i naši problemi i podržavamo ih u borbi za ljudska prava!”, istaknuto je tokom manifestacije.

Smail Špago

NovaSloboda.ba

Komentariši