Dva Adnana, dva nokauta

Veče boksa u Dortmundu

Dva Adnana, dva nokauta

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, nokautirao je Crnogorca Predraga Radoševića u četvrtoj rundi, i tako otvorio put ka povratku titule svjetskog šampiona u srednjoj kategoriji, a Adnan Redžović je nokautirao Rusa Vasilieva u drugoj rundi.

    

Trostruki svjetski prvak po IBF verziji Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, pred 14 hiljada gledalaca u dvorani „Westfalenhalle“ u Dortmundu, pobijedio je nokautom Predraga Radoševića. Od samog početka meča, Ćatić je krenuo žestoko i već u prvoj rundi, sa nekoliko preciznih udaraca pogodio Radoševića. U drugoj rundi, Ćatić je nastavio istim tempom, bio ponovo bolji, uputio dosta preciznih udaraca i pokazao da se nalazi u odličnoj formi. U trećoj rundi, krenuo je agresivno i sa nakon preciznih udaraca, sudija je morao brojati Radoševiću. Nakon brojanja, borba je nastavljena, Ćatić je dominirao ringom i bilo je samo pitanje trenutka kad će zadati završni udarac. U četvrtoj rundi, Radošević se ponovo našao na koljenima, njegov trener ubacio je peškir u ring i to je bio kraj. Trideset sekundi prije isteka četvrte runde meča je okončan tehničkim nokautom. Ovo je bila 38. Adnanova pobjeda u 44. meču. Radoševiću je ovo bio prvi poraz u njegovoj profi karijeri.

Pobjedu Adnana Ćatića pozdravio je veliki broj prominentnih ličnostu, koji su se našli u gledalištu. Između ostalih, tu su bili, veliki Adnanov prijatelj iz Kölna, Lukas Podolski, koji trenutno igra za londonski Arsenal, kapiten naše fudbalske repretzentacije Emir Spahić, odnedavno igrač Bayera iz Leverkusena, Adnanovog rodnog mjesta, i njemački reprezentativac Julian Draxler, igrač Shalke 04.

Ovom pobjedom, Adnan Ćatić je stekao uslove da se ponovo bori za titulu svjetskog prvaka, koju je izgubio prošle godine u borbi protiv Australca Geala. Protivnik u borbi za titulu biti će mu pobjednik meča između Australca Daniela Geala i Engleza Darrena Barkera.

„Još jedan meč, i ja sam ponovo šampion”, izjavio je Adnan u ringu, nakon meča.

Ovdje moramo istaći veliki ljudski gest, koju je učinio Adnan Ćatić. Od njegovih ličnih prihoda iz ovog meča odvojio je 50 hiljada eura za operaciju dvanaestogodišnjeg dječaka Denija Omerovića, koji boluje od posebne vrste karcinoma. Sa ovim novcem, dječak će moći biti operisan.

U jednoj od predborbi, nastupio je naš Adnan Redžović protiv Rusa Vasilieva. Redžović nije ništa prepuštao slučaju. Dominirao je ringom od početka meča, i u drugoj rundi, desnim krošeom, Vasilieva poslao na pod. Bila je to Redžovićeva jedanaesta profi pobjeda.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši