Anesa Kajtazović (24) postala gradonačelnica u SAD

Anesa Kajtazović (24) postala gradonačelnica u SAD

(objavljeno na portalu: MOJportal, 08.07.2013 u 09:59)

Anesa Kajtazović kojoj su samo 24 godine, nedavno je u američkoj državi Iowa, pobijedila gradonačelnika Johna Rooffa predstavnika republikanaca, postavši demokratska gradonačelnica Waterlooa.

Anesa je sa sestrama, majkom Hadžirom i ocem Hazimom došla u SAD 1997. godine jer su više od četiri godine bili premještani u različite izbjegličke kampove, u nekoliko oblasti južne Europe.

Dok su roditelji obavljali teške poslove, ponekad i više njih da bi prehranili obitelj, Anesa, iako nije dobro znala engleski, započela je redovito školovanje i dobila diplomu specijaliste za javnu i poslovnu administraciju na University of Northem Iowa. Ujedno je završila je i Waterloo
 High School.

Anesa je pobijedila iskusnog političara Roffa sa 59% glasova. Lokalni listovi su istaknuli kako 64 godišnji gradonačelnik, koji se za trajanja kampanje kompromitirao radi upotrebe državnog novca, potrošenog u skupa lobiranja i česta putovanja, nije mogao suprotstaviti šarmu, znanju,
ambicioznosti i poletnosti lijepe Bosanke. Kako u Waterloou boravi značajan broj djevojčinih sunarodnjaka, Anesina pobjeda se slavila nekoliko dana.

(MOJportal)

 

Komentariši