Najnevjerovatniji bazeni na svijetu

Ljetnji ugođaji

FOTO: Najnevjerovatniji bazeni na svijetu

Želite li biti ovdje? Ovakvi fotosi kod nekoga će trenutno dovesti do opadanja radnog morala i do želje da još danas budu na jednom od ovih mjesta.
 
 

Zamislite da se na čas nađete na jednom od ovakvih mjesta, da se opustite pored jednog od ovih svjetlucavih, najljepših mjesta, negdje daleko u svijetu.

Svakako jedan od najvećih svjetskih bazena nalazi se u hotelskom naselju San Alfonso del Mar u Čileu. Njegova gradnja koštala je nevjerovatnih milijardu eura. Izgrađen je na osam hektara površine, a sadrži fantastičnih 66 miliona litara vode, što je toliko da njim mogu ploviti i jedrilice. Neko će se pored jednog od ovih bazena zabaviti prekrasnim pogledom na planinske visove u blizini, drugi će sjediti na rubu bazena, brčkati se nogama u vodi, a treći će se zabavljati rajskim vrtovima oko hotela.

Zabavimo se pogledom, na slike u galeriji, i pustimo mašti na volju. Neka počne sanjarenje.

Zamislite da  ispijate čašu bijelog, ohlađenog, na jednom od ovih mjesta, baš u vrijeme zalaska sunca. Proberite, na jednom od ovih bazena imate mogućnost, osvježiti se ili u bazenu ili u moru. A uvijek je lijepo imati kauč i koktel pri ruci u blizini. Neki bazeni izgleda kao neki bogati eskimski iglo. Prohladno u  dnevnoj sobi, a zapravo se nalazi u vreloj Grčkoj.

A ništa ne povećava apetit kao plivanje. Na nekim mjestima bi se moglo ostati i uživati po cijeli dan. Ako dobijete na lutriji, ako vam nakon toga preostane koji  euro viška, ima načina da se zagrijete direktno nakon malo skijanja.

Neki hotelski bazen pružaju direktni pogledom na grad, a na nekim opet, nije baš preporučljivo gledati dole!

Dok ne dođe kakva lova, vrijedi uživati, makar samo u pogledu na slike u galeriji.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba
 
 
 

Komentariši