Trajno se gubi još jedna prepoznatljivost prijeratnog Mostara

Nestaju ljepote

Počelo raščišćavanje terena na bivšem imanju porodice Nardelli

Na nekadašnjem imanju porodice Nardelli, bageri jedne firme počeli su raščišćavanje terena, što je nagovještaj da se trajno gubi još jedna prepoznatljivost prijeratnog Mostara.
 
 

Po gradu se već odavno i uveliko priča da će se na ovom imanju, koje se nalazi odmah uz nedavno obnovljeno Lenjinovo šetalište, početi graditi veliki stambeno-poslovni kompleks, sa čak deset spratova.

Nažalost, potvrda kuoarskih priča nije se mogla provjeriti u Odjelu za urbanizam i građenje, ali, što bi rekao narod, gdje ima dima, ima i vatre.

Jedno je, ipak, sigurno: Mostar svakim danom gubi prijeratne prepoznatljivosti i ljepote i od grada zelenila sve više se pretvara u grad betona i tržnih centara.
 

 
NovaSloboda.ba
Uskoro izgradnja Mostar City tower

Šta se gradi na imanju Nardelli?
Na nekadašnjem imanju obitelji Nardelli iz Mostara, koje se nalazi na lokaciji između Španjolskog trga, parka Zrinjevac i obnovljenog šetališta, jučer su se odvijali dinamični radovi.
Nasljednici porodice Nardelli prodali su parcelu i kući za nepoznati iznos, ali nema sumnje de je cijena sigurno bila "paprena" obzirom na veličinu nekretnine i njen cantralni položaj u odnosu na obnovljeni Španski trg i Gradski park.
Ispred dobro poznate Nardelijeve kuće, koju su narkomani i kojekakvi hohštapleri poharali, posječeni su svi borovi i ostalo drveće, koje se tu decenijama nalazilo
Slike:NovaSloboda,Foto Mo, bljesak

Komentariši