Poziv na susret Mostarskih kiša (1973. -1992.) – 26. jula 2013.

2. DAN KISA / U MOSTARU

POZIVNICA / PETAK, 26. JULA 2013.

Dragi clanovi Ansambla “Mostarske Kise” (1973.-1992.), dragi prijatelji,

ne sumnjam da ste i vi, kao i ja, kroz sve minule godine u licnim spomenarima sacuvali vrijeme Kisa – lijepi mladez po kojem se prepoznaje lice nasih djetinjstava i mladosti.

Te sam razmisljao da se bar jednom godisnje okupimo kao nekad, sa zeljom da preraste u tradiciju.

Prosle godine u julu mjesecu nam je uspjelo da se okupimo (po prvi put u tom broju) u Mostaru i zapjevamo – kao nekad na probi, kao nekad u autobusu, kao nekad na nastupu.

U kontaktima sa prvim i drugim sopranima, altovima, solistima, instrumentalistima; sa svima koji su bili ili voljeli “Kise” dogovorili smo da se ove godine okupimo u petak, 26. jula (od 18:30 h do
ranih jutarnjih casova) u hotelu “Bristol” a sljedecih svakog posljednjeg petka u istom mjesecu. Pod imenom 2. DAN KISA a po sadrzaju PRAZNIK nikad prekinutih prijateljstva i ljubavi, neutihle pjesme.

Ove godine, zelimo i da nazdravimo na 1973. godinu, kada je prije 40 godina u Mostaru osnovan nas ansambl. Ove godine zelimo da kazemo: „40 GODINA ZALJUBLJENI U MOSTARSKE KISE“!

Znam: ma koliko zeljeli, daleki na sve cetiri strane sa porodicnim i radnim obavezama, necemo
se svi moci uklopiti u predlozeni kalendar. Ali kada i ko mogne, dobrodosao je. Za ponovni susret ove godine prilazem sve ostale informacije i molim: cuvajte grlo pred dolazak, valjace nam zapjevati kao nekad.

Do susreta koji ocekujemo sa iskrenom radoscu, pozdravljam vas prijateljski,

Sergej Sotric – Šole.

P.S. Kacim vam ovdje ispod (u komentarima) link pozivnice (pdf. dokument), kao i link formulara
(word. dokument) za rezervaciju (sa molbom da ovaj formular za rezervaciju do 20. jula popunite i da nam ga popunjenog posaljete)

 

Komentariši