Počinje bosanski fudbalski rulet: Favorita je puno

Počinje bosanski fudbalski rulet: Favorita je puno

Objavio:  BHFudbal.Ba (D.K)

Počinje još jedna fudbalska sezona. Danas startuje BH Telecom Premijer liga BiH, nešto ranije nego što je uobičajeno. Na rasporedu su utakmice 1. kola, a već na samom startu, elitni rang domaćeg fudbala ponudit će nekoliko derbija.

                                                                                                                          

Početak krajem jula je upriličen zbog Svjetskog prvenstva, koje se sljedeće godine igra u Brazilu, a počinje već 10. juna, i na kome, duboko smo uvjereni, treba da zaigra i reprezentacija BiH. 

Ambicije za najviši plasman pokazuju aktuelni prvak Željezničar, njegov najveći rival Sarajevo kao i preostala dva predstavnika naše zemlje u Evropi – Zrinjski i Široki Brijeg. Ostali timovi teško će se uključiti u borbu za titulu, dok bi za plasman u kontinentalna takmičenja prema kvalitetu igračkog kadra, mogli očekivati Čelik, Olimpic i Borac. 

Svim klubovima je poznato da će i ove godine uživati povlastice, zahvaljujući ugovoru o sponzorstvu između N/FSBiH i BH Telecoma, koji važi i ove sezone.

Tako neće morati plaćati kotizaciju za takmičenje i službena lica. Savez se potrudio da osigura sredstva za nabavku lopti poznatog proizvođača sportske opreme Nike, tako da će svaki klub dobiti po 50 lopti, a u ovoj sezoni će ih dobiti i njihovi omladinski pogoni.

Za kraj samo da napomenemo da je važno i da takmičenje protekne u sportskom duhu, da ima što manje sumnjivih rezultata, da sudije, bez obzira na nacionalnu pripadnost i seksualne orijentacije, što poštenije obave svoj posao, a da navijači, bez baklji i ostale pirotehnike, derući samo svoja grla i dlanove, kako su to istakli navijači Želje na gostovanju u Plzenu.

Komentariši