„Zmajevi“, ujedinite ovu zemlju, podarite nam radost!

Došao je „Dan D“

„Zmajevi“, ujedinite ovu zemlju, podarite nam radost!

Nacija je na nogama. Svako onaj ko Bosnu i Hercegovinu prihvata kao svoju jednu i jedinu domovinu jer drugu nema i ne želi imati, večeras će biti uz naše „Zmajeve“, koji protiv Litvanije biju odlučnu bitku za odlazak na najveću svjetsku fudbalsku smotru – Mundijal u Brazilu 2014. godine.

    

Sve oči istinskih patriota uprte su u Begovića, Misimovića, Džeku, Pjanića, Ibiševića, Spahića, Pandžu, Salihovića, Stevanovića, Lulića, Medunjanina, Šunjića, Hajrovića i druge momke, bodriće ih svim srcem i dušom od prvog do posljednjeg minuta utakmice koja je puno više od sportskog nadmetanja.

U zemlji, koju političari vode u propast i izolaciju od ostalog svijeta, zarad svojih ličnih ili nacionalnih interesa, mladići koji na dresovima nose grb BiH i koji se ne dijele na Bošnjake, Srbe i Hrvate, već sjedinjeni u ljubavi prema svojoj rodnoj zemlji, večeras će, u to nema sumnje, srce ostaviti na terenu u dalekom Kaunasu da nam prirede toliko željenu radost. Osim nas koji ćemo tu istorijsku utakmicu gledati uz TV ekrane i harizmatičnog Marjana Mijajlovića, podršku „Zmajevima“ sa tribina daće i nekoliko hiljada Bosanaca i Hercegovaca. Uz njih će biti i jedno od najvećih imena svjetske košarke, rođeni Splićanin Dino Rađa, koji se davno dokazao kao veliki i iskreni prijatelj Bosne i Herecgovine.

Uz „Zmajeve“ će biti Bosanci i Hercegovci rasuti širom zemaljske kugle, koje je krvavi rat otjerao s kućnih ognjišta, ali koji rodnu grudu nose duboko u srcu.

Svi oni, zvao se ovako ili onako, bio ove ili one vjere, večeras će, u to nema sumnje, kraj utakmice dočekati visoko podignutih ruku, sa neskrivenim suzama radosnicama, pjesmom i veseljem, kakvo samo mogu prirediti ljudi ovog podneblja.

Safete Sušiću, sretno! Sretno, svi naši „Zmajevi“. Svojom pobjedom, ujedinite ovu jadnu i napaćenu zemlju, koju vode nesposobni političari! Vratite nam davno zaboravljeni osmijeh, neka nas zagrije davno zaboravljeni osjećaj sreće, zajedništva, ljubavi, međusobnog uvažavanja, komšijskog druženja.

Uz vas smo, srcem i dušom! Vi ste naš ponos i naša dika, naša uzdanica u nadolazeće bolje sutra, koje Bosna i Hercegovina i svi njeni narodi i narodnosti očekuju i čemu se nadaju.

U inat svim onim grobarima, koji bi da nas dijele i koji bi najsretniji bili da Bosne i Hercegoivine više nema.

Mi znamo da vi to možete, da to želite.

Jedan za sve, svi za jednoga, za Bosnu i Hercegovinu!

Do pobjede!

Do Brazila!
 

 
NovaSloboda.ba
 

Komentariši