Damir Džumhur, preko Dodiga, u trećem kolu

Sportski ponos BiH

Damir Džumhur, preko Dodiga, u trećem kolu Australian Opena

Teniser Damir Džumhur novi je sportski ponos Bosne i Hercegovine. Njegov sjajan start u Melburnu nastavljen je jutrošnjom pobjedom nad Ivanom Dodigom i plasmanom u treće kolo Australian Opena. Džumhurov uspjeh ne umanjuje ni povreda Dodiga, zbog koje je predao meč u četvrtom setu.

    

Džumhur je protiv Dodiga gubio 0:2 u setovima, a u trećem setu smogao je snage da uzvrati mladiću iz Međugorju. Sjajnu seriju Džumhur je nastavio i u četvrtom setu, a kod rezultata 4:1, Dodig je, zbog predaje, bio primoran da preda meč, koji je trajao 2 sata i 32 minute.
Veliku pobjedu 21. godišnjeg Džumhura gromoglasno su pozdravili bh bavijačli, koji su ga zdušno bodrili tokom cijelog meča.
U trećem kolu, Džumhur će se sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, sedmim teniserom svijeta, koji je pobijedio Francuza Kennyja De Scheppera.
——–
Damir Džumhur
Ni u jednom trenutku nisam prestao da se borim

Teško mi je povjerovati u sve ovo, ali idem dalje. Nisam ni u jednom trenutku prestao da se borim, pa čak i kada sam gubio 2:0 u setovima, izjavio je Damir Džumhur nakon plasmana u treće kolo Grand slam turnira Australian Open.
Mladi Sarajlija pobijedio je peti meč u Melbourneu, računajući i kvalifikacije, a u drugom kolu savladao je Hrvata Ivana Dodiga, koji mu je u četvrtom setu predao meč.
I ovaj put, Džumhur je u Australiji imao veliku podršku navijala koji su ga bodrili tokom cijelog meča.
„Jednostavno, navijači su me nosili, zastave BiH su bile gdje god pogledam i to mi je davalo dodatnu snagu da igram u uslovima koji nisu nimalo lagani, s obzirom na to da su temperature u Melbourneu zaista visoke, dodao je 21.godišnji Sarajlija, koji će u trećem kolu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.
Navodi da u taj meč ulazi rasterećen.
„Drago mi je da sam dogurao do trećeg kola i dat ću sve od sebe da ga pobijedim. Drago mi je i zbog mojih navijača u BiH i širom svijeta koji će, napokon, imati priliku da me prate na televiziji, a ne samo preko rezultata uživo, a evo koristim priliku da i njima zahvalim, jer znam da su mnogi ostajali budni do sitnih jutarnjih sati“, naveo je Džumhur.
Meč protiv Berdycha na programu je u petak rano ujutro po srednjoevropskom vremenu.

 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši