Vježbe za struk

Vježbe za struk

 

Prvi put sam čuo za ovo prošle sedmice u emisiji „Recept za bolji život», a sada evo i slika sa svim detaljima. Japanska metoda, a čim je japansko, kažu, mora biti dobro.

 

Karlicne i podrebarne kosti

 Vrlo elegantna, laka i efikasna mogucnost izgubiti centimetre u struku. Ne treba nista raditi, samo leci na savijeni u rolnu peskir i gubiti centimetre u struku. Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzi (68), autora poznate knjige, prodate u vise od 5 miliona primeraka. Doktor Fukucudzi je specijalista za karlicne probleme vec 20 godina, koji je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku u razilazenju karlicnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata i ogleda, utvrdio je istinitost svoje hipoteze i osmislio vezbe za brzo mrsavljenje struka. Iako se, ono sto treba da se radi, ne moze nazvati vezbama.

 

Sustina metode je: lezati na savijenom u rolnu peskiru nekoliko minuta tri puta dnevno. Rezultat: gubitak suvisnih centimetara u struku.

Dakle, evo sta treba raditi:

1. Napraviti rolnu (valjak) od peskira


i umotati ga u neku traku

2. Sesti na cvrstu i ravnu povrsinu (ne krevet!), bolje na pod.

3. Polozaj peskira mora biti tacno ispod pupka

4. Proverite, napravite kaziprstima sa obe strane liniju od pupka do peskira. Savijeni peskir mora biti malo siri od sirine ledja


5. Opustite se. Stavite noge u sirini ramena i savijte stopala tako da se dodiruju samo palcevi


 

6. Ruke ispruzite iznad glave


 

7. Okrenite dlanove na dole i sastavite male prste


 

 

Iskreno receno, prilicno neprijatna poza. Ako vam je tesko po prvi put ispruziti ruke, ne sekirajte se, ispruzite kako mozete. Bitno je da se uverite da se dodiruju mali prsti na rukama i paclevi na nogama.


 

To je to! U ovom polozaju treba da lezite 5 minuta. Mozete tako lezati 3 puta dnevno, ali prvi put ne vise od 5 minuta.

Nije tesko, ali na pocetku postoji neprijatan, cak i bolan osecaj, jer ce vas skelet poceti da se vraca u njegov prirodan polozaj. Ako vam je isuvise tesko izdrzati neophodnih 5 minuta, pocnite sa minut-dva i svaki dan povecavajte, dok ne dodjete do 5 minuta. I ne propustajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat!U sustini to je vrsta protezanja. Ako pomerite valjak ispod grudi – imacete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite na deo ispod rebara – struk ce postati vise izrazen.

Samo budite pazljivi, jer cak i za pet minuta lezanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi pomeraju se.

Dakle, posle seanse ustajte veoma polako. Prvo na stranu, onda sesti, a tek onda ustati. Izbegavajte nagle pokrete. Naravno, ako imate bilo kakvih problema sa kicmom, ledjima, posavetujte se sa svojim lekarom ili ortopedom – da li smete raditi ovu vezbu.

Cak i ako ne verujete u ovu metodu, nista vam ne smeta da probate. Preporucujem da izmerite svoje obime do i posle tretmana, barem prvi put i bicete prijatno iznenadjene!

Kod mene, posle petog puta (nisam se merila posle prvog) nestalo 2cm u struku, 2cm ispod grudi i 2 cm u stomaku, a visina se povecala za 0,8 cm. Tesko poverovati, ali to je istina! Sa vremenom ispravlja se drzanje i imate lep, zdrav osecaj u celom telu, prestaju bolovi u ledjima

Probajte i vi i napisite svoje iskustvo u komentarima. Sigurna sam da ce biti veoma interesantno.

Ako neko zna japanski, mozete pogledati ovaj video sa tretmanom dr. Fukucudzija u kome ucestvuju dve devojke. Posle prvog tretmana jedna izgubila 4 cm u struku. Druga nije izgubila u struku, zato je porasla za 1 cm.

Komentariši