Comeback (pola) Beatlesa

Senzacija

Comeback (pola) Beatlesa

The Beatles su, 44 godine nakon razlaza, proslavili ponovni povratak na pozornicu.
 
 
 

    

Sa nečim takvim na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Grammy nije niko računao. Pored jednog masovnog vjenčanja i dosta prekrasnih haljina, napravljen je poseban trik večeri:  Preostali članovi legendarne grupe The Beatles pojavili su se zajedno na pozornici, prvi put nakon razlaza 1970. godine.

Za pjesmu „Cut me some slack“ Paul Mc Cartney (71) dobio je nagradu za najbolju rock pjesmu, ali je pravi trijumf doživio tek kad se na pozornici pojavio zajedno sa ex kolegom Ringo Starom (73). Uz velike ovacije i dugotrajni aplauz, Paul i Ringo izveli su „Queenie Eye“.

Yoko Ono, udovica prminulog člana Beatlesa John Lenona (40), bila je vidno dirnuta ponovnim okupljanjem i plesala je sretno u publici, uz pjesmu dvojice starova.
Vijest o ponovnom okupljanju čula se prije nekoliko sedmica, ali samo kao glasina, kad je procurilo da će Paul i Ringo napraviti koncert iznenađenja sa Davidom Lettermanom (66). Senzacija je bila perfektna, kad su se dvojica starih rokera pojavila zajedno na bini, prilikom dodjela nagrada Grammy.

Prije 50 godina The Beatles su prvi put napravili turneju po SAD i nastupili u „Ed Sullivan Showu”. Koliko se moglo čuti, iz dobro obavještenih krugova, njih dvojica, polovina nekadašnjih The Beatles, planiraju zajedničke nastupe i turneju, već ove 2014. godine.

Pa, neka je sa srećom povratak, na radost starih obožavalaca.
(izvor: promiflash.de)
Priredio: Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši