Mostarke – Sara

Sara Vejzović glumi u filmu Dine Murselovića
 A pošto je Norveški postao jedan od naših jezika, razumijećemo šta je o Sari pisao i norveški list Folkebladet
Devetogodišnja Mostarka oduševila Norvežane
Devetogodišnja Sara Vejzović iz Mostara svojom glumom oduševila je Norvežane nakon što se pojavila u filmu „Aurora Borealis", a tamošnji mediji već danima pišu o njoj.
U priči zasnovanoj na ličnom iskustvu reditelja Dine Murselovića, koji je porijeklom Mostarac, a prema mjestu prebivališta i diplomi Norvežanin, Vejzović, inače učenica Druge osnovne škole u Mostaru, odigrala je njegovu sestru. 
Ovaj Murselovićev film nominiran je za Filmski festival u Kanu, a u rodnom Mostaru prikazat će ga naljeto ove godine. 
(avaz)

A pošto je Norveški postao i jedan od naših jezika, razumijemo šta je o Sari pisao norveški list Folkebladet:
ØVERBYGD: Sara Vejzovic (9) har aldri vært utenfor hjembyen i Bosnia. Nå er hun i FilmCamp i Øverbygd for å spille inn kortfilm.
 
Når Sara Vejzovic (9) for først gang i sitt liv skulle ut av hjembyen sin i Bosnia, og ut å fly for første gang, så kunne reisen knapt blitt lenger. I disse dager spiller hun nemlig hovedrollen i en norsk/bosnisk kortfilm som spilles inn i sin helhet i FilmCamp i Øverbygd.
På tur fra Tromsø til Øverbygd så hun nordlyset for første gang. Det synes hun var skummelt.
Falt for blikket
Etter at den norsk/bosniske regissøren Dino Murselovic fant Sara på en skole i Bosnia forandret livet hennes seg plutselig.
Murselovic var egentlig ute etter en gutt som kunne spille hovedrollen i kortfilmen «Aurora Borealis», men falt fullstendig for Saras blikk da han besøkte en skole på jakt etter gutten. Problemet var ikke å få med 9-åringen til Øverbygd for å spille inn film. Problemet var faren hennes. Da han fikk høre at hun skulle til «verdens ende» sa han tvert nei. Men med litt diplomati ordnet det seg. Sara har også med sin mor til Øverbygd.
– Det var litt leit å forlate hjem og familie, men jeg er glad for å kunne spille film, smiler 9-åringen.
Og hun har litt og hvert å fortelle venner og familie når hun kommer tilbake til Bosnia.
– Og nå vil jeg bli skuespiller, erklærer Sara.
Og regissør Murselovic beskriver 9-åringen som et naturtalent.
Egne opplevelser
Regissøren Dino Murselovic (31) lager film om sine egne opplevelser da han kom som krigsflyktning til Norge fra krigsherjede Bosnia i 1993. Murselovic havnet på Øse sportell sammen med moren og søsteren. Det var noe helt annet enn det han var vant med.
– Jeg kom til Øse som 11-åring og bodde der rundt åtte måneder før vi flyttet til Tromsø. Filmen er basert på mine egne opplevelser de første ukene i Norge og på Øse. Det var veldig spesielt og annerledes. Min far var igjen i Bosnia og vi visste ikke om han var i live. Jeg glemmer aldri da vi kom fram med buss til Øse. Det var vinter og mørkt, men det var veldig stille. For meg som 11-åring var det unormalt at det ikke var bråk og skyting. På en måte kan du si at dette er min selvbiografi, sier Murselovic.

(Folkebladet.no)

Komentariši