Vladar El Clasica

Dok se drugi svađaju, Messi igra i ruši rekorde
Fudbaleri Barcelone pobjedom nad Realom (4:3), u je­dnom od najuzbudljivijih el klasika u historiji, ponovo su postali ravnopravni učesnici borbe za titulu prvaka Španije. Kako to obično biva, svaki derbi ima svog junaka, a ovaj, poput mnogih drugih, obi­lježio je Lionel Mesi (Messi).
Argentinac je heroj meča punog preokreta i situacija o kojima će se pričati. Tri gola i preuzimanje rekorda doda­tni su razlog za zadovoljstvo čovjeka koji je potpuno zasje­nio najboljeg fudbalera svije­ta Kristijana Ronalda (Cristiano). Het-trikom protiv Re-ala, Mesi se probio na čelo liste najboljih strijelaca u el klasiku, prestigavši legendu „Kraljeva" Alfreda di Stefana. Također, najbolji je asiste­nt ovog čuvenog derbija.
Mesi je slavnog sunarodnika pretekao i po broju golova u Primeri, a potom i Uga Sančeza (Hugo Sanchez) na drugom mjestu, pošto je došao do 236 pogodaka (prvi je i dalje Telmo Zara sa 251).
Ipak, nisu to jedini reko­rdi koje je Mesi oborio u ne­djelju uvečer. Postao je prvi igrač u historiji el klasika s dva het-trika i jedini igrač Barcelone koji je postigao tri gola u jednoj utakmici na Bernabeu.
(avaz 250314)

Komentariši