Festival za djecu Mostar

Mostar

U petak, 11.4.2014. sa početkom u 10 sati na Španskom trgu održat će se svečano otvorenje i cjelodnevni program drugog dječijeg festivala u Mostaru.
Festival pod nazivom “Festival za djecu Mostar” održava se u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru i drugi je po redu dječiji festival humanitarnog karaktera posvećen djeci sa posebnim potrebama.

U sklopu programa festivala učestvuje čak preko 500 mališana i volontera koji će uz prigodan program obradovati i zabaviti sve građane grada Mostara.
Svojim izvedbama predstavit će se Mostarske mažoretkinje, PS Mo Stars, PS Flash te predstavnici čak osam institucija za djecu, a za zabavu mostarskih mališana će se pobrinuti i medo Lino sa poklonima za najmlađe.

"Posjetitelji Festivala će, pored zabavnog programa, moći posjetiti štandove partnera i sponzora Festivala, uživati u izvedbama i radionicama profesionalnih žonglera, klaunova i umjetnika te učestvovati u sportskim igrama za djecu sa vrijednim nagradama koje su obezbjedili naši sponzori R&S Sarajevo, Crveni križ Mostar, Cinestar Mostar, Podravka i Lino.

Pozivamo sve građane grada Mostara da prisustvuju drugom po redu Festivalu za djecu i zajedno sa nama provedu dan posvećen najmlađima", navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Komentariši