Susret sa starim likovima i novim licima

erija o Sulejmanu

Ponovo susret sa starim likovima i novim licima

Nakon tri mjeseca pauze i završetka emitovanja epizoda iz treće sezone veoma popularne serije „Veličanstveno stoljeće”, večeras u našoj zemlji počinje emitovanje epizoda iz četvrte, zadnje sezone.
Epizode nove sezone počinju sa vremenskim razmakom od nekoliko godina, pa su to scenaristi serije i producenti iskoristili da za mnoge likove, koje smo poznavali u prethodnim sezonama, uvedu nova lica, nove glumce. Nešto zbog prirodne promjene zbog godina, naročito kod prinčeva, sinova Sulejmana i Hurem, a nešto i zbog određenih problema, do koji je došlo u toku snimanja serije.

Krajem snimanja epizoda treće sezone, snimanje je napustila popularna Meryem Uzerli, u ulozi Hurem, sultanove supruge, i ne samo da je napustila snimanje, nego i Tursku. Obrela se na jednoj klinici u Berlinu, gdje je zadržana na liječenju, a prije nekoliko mjeseci, na svijet je donijela kćerkicu.
Producenti serije su tada morali hitno reagovati, jer je snimanje epiozoda četvrte sezone u Turskoj započeto tokom ljeta i nastavljeno tokom jeseni prošle godine. Za ulogu Hurem izabrali su drugu glimicu. Pojava nove glumice u seriji izazvala je početkom emitovanja novih epizoda do male pometnje među ljubiteljima serije, ali su se prema pisanju turskih medija vrlo brzo navikli na novo lice, koje su i sami producenti nastojali što bliže približiti onom prethodnom. U ulozi Hurem, sada se pojavljuje glumica Vahide Gordum, našim gledaocima poznata iz drugih turskih serija.

Serija Sulejman se već odavno emituje u susjednim zemljama, tako da su mnogi ljubitelji ove serije već dobro podmakli u gledanju epizoda četvrte sezone, a oni najnestrpljiviji, već odavno samo dan, dva nakon emitovanja pojedinih epizoda u Turskoj, na internetu nalaze snimke epizoda sa titlovima na našim jezicima.

Ugodna zabava.

Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba
 

Komentariši