Vladimir Kličko odbranio titulu prvaka svijeta

Sinoć u Oberhausenu

Vladimir Kličko odbranio titulu prvaka svijeta

Vladimir Kličko pomeo je Alexa Leapaia nokautom u petoj rundi
 
Ova pobjeda pripada jednoj čitavoj zemlji i njenoj borbi za demokratiju, mir i slobodu!, komentar je koji se jutros može pročitati u medijima širom Evrope.
Vladimir Kličko je odbranio WBO titulu u teškoj kazegoriji protiv Australijanca Alex Leapaia (34), nokautom u 5. rundi, pred 12 hiljada gledalaca u dvorani u Oberhausenu.

Mlađi od braće Kličko je na taj način zadržao titule u teškoj kategoriji u verzijama WBO, WBA, IBF i IBO. O kakvoj dominaciji u boksu se radi, govori podatak da Vladimir Kličko već deset godina nije doživio nijedan poraz.

Što se samog meča, a i protivnika tiče, ne može se puno toga reći. Sudija je već u prvoj rundi brojao Leapaiju. Naredne runde su, takođe, više ličile na neki malo jači trening nego na onu pravu borbu za titulu. Kličko je dominirao, a Australijanac je do problema došao i samo sa ljevicom šampiona. Onda je desnica sijevnula u petoj rundi, i bilo je samo pitanje kad će protivnik na pod.
Vladimir Kličko ostaje svjetski šampion. Ovo je bila 62. pobjeda šampiona u njegovom 65. meču. Pobjeda je i jedan uspjeh za njegovu domovinu Ukrajinu. Čitav meč je u stvari i bio u sjenci događanja u ovoj zemlji.

Himnu Ukrajine izvela je Natalia Kličko, supruga starijeg Klička, obučena u plavo žutu haljinu, a zbog kvara na mikrofonu, himnu je izvela dva puta.
Vitali je, kao i u svim dosadašnjim mečevima bio uz svog brata, stojeći u njegovom uglu. On je u petak doputovao iz Ukrajine, ostavljajući svoje političke obaveze nekoliko sati po strani.

„Politika nema šta tražiti na ringu, ali ring je moja pozornica i tamo je želim napraviti reklamu za moju domovinu” izjavio je Vladimir Kličko.
Protiv Leapaija to mu je pošlo za rukom.
Nakon ove pobjede, slijedi meč Vladimira Klička protiv Bugarina Kubrata Puleva u odbrani titule po verziji IBF.
(izvor:bild)

Priredio: Smail Špago
 

 
NovaSloboda.ba

Komentariši