Lektira sažeto

Ponovljeno i pročitano stotinu puta, ali mi pade napamet zbog slijedećeg priloga o lektiri, na naš način.
Treba znati sadržaj svih ovih knjiga, pa napisati ovako, sažeto, ono glavno o čemu je pisano u knjigama. A nekad, kako se to radilo, čitalo i pisalo za lektiru, ili za neku bolju ocjenu iz jezika, naravno, ne bi bilo dovojno.
ROMEO I JUI.IJA
Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se smuvaju.  Medjutim, matorci su im veoma zajebani i uopšte se ne gotive jer rade isti biznis, ali su u različitim ekipama (kao Verona i Kjevo).  Fazon im je da ih ne provale i da im ne ukinu kintu, pa se viđaju tajno i tako na 50 strana oni kao neüto kriju i kenjaju jedno drugom kako se vole, a ne karaju se. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.
ZLOČIN I KAZNA
Neki student je stalno bez filera jer mora da plaća stan. Pošto je ispušio za mesto u studenjaku Jednom prilikom je bio u bedaku, pa je uleteo kod neke babe, pune k'o brod na gajbu i overio je. Posle je uleteo u frku sa samim sobom, jer se plašio da će murija da ga provali. U stvari on i nije bio neki krimos već pičketina, pa se na kraju sam prijavio muriji.
ILIJADA
Ta Ilijada traje ko gladna godina. Vođa jedne ekipe mazne ribu od vođe druge ekipe Onda ovaj prvi. da ne ispadne jajara, skupi ortake i opkoli ih k'o Babo Sarajevo. Ali ovi prvi ga ispuše, onako žestoko, jer su ovi drugi bili do jaja spremni Onda jedan tip smisli kul foru da zajebu ove druge. Šatro, kao boli ih kurac za ribu, važan im je biznis koji može da se sjebe zbog nastale frke. Da pokažu da su iskulirali ni odu i ostave šleper cigara drugoj ekipi u kome su sakrili deo ekipe. Ovi prvi su mislili da su ih sjebali i počeli da slave. Kad su se ponapijali i udrogirali, ovi drugi su izleteli iz šlepera i jebali im kevu k'o u Mortal Combatu.
RAT I MIR
Pre 200 godina Francuzi krenu na Ruje i dođu do Moskve (kao u Pancer Generalu) Onda je došla zima i Francuzi se posmrzavaju ko pičke i onda se napasu muda Rujama ko zec kelerabe. Knjiga ima soma strana, tu ima i neke ribe, žurke, žvaću nešto, njesra sve vreme
PROCES
Tipa uvate drotovi bez razloga i drkaju ga kroz cei u knjigu i na kraju ga sjebu do koske.
(vicevi)

Komentariši