Najluđe fudbalske priče

Najbrži crveni karton svih vremena
Ovo bi stvarno trebao biti fudbalski rekord svih vremena. Fudbaler amaterske ekipe Cross farm iz Wallesa, Lee Todd zaradio je u utakmici protiv Tauntona crveni karton dvije sekunde nakon početka utakmice. Razlog: nakon sudijinog zvižduka za početak utakmice glasno je negodovao riječima: „Fuck me, that was loud!“, ili, „J.bi ga, to je bilo preglasno“. Sudija je ovu psovku okvalifikovao kao uvredu i poslao igrača u svlačionicu.

Pobjeda od 149 golova razlike i još ljuti
AS Adema sa Madagaskara postigla je najveću pobjedu u istoriji, a da pri tome njeni igrači nisu dali ni jedan gol. Dobili su utakmicu sa 149:0. Protivnik Olympique l’ Emyrne naljutio se zbog jedne odluke sudije i sabotirao igru na svoj način. Između gola broj 1 i 149 igrači protivnika nisu ni dodirnuli koptu, a oni su sami sebi zabili 149 komada. Više nisu postigli, jer je isteklo vrijeme utakmice.

Najluđi broj na dresu svih vremena
Napadač iz Chilea Ivan Zamorano igrao je u svoje vrijeme za Inter iz Milana. U početku je nosio broj 9 na dresu, ali je taj broj 1997. godine dodijeljen novopridošloj zvijezdi Ronaldu. Zamorano je dobio broj 18, ali je iz protesta zbog odiuzimanja devetke između brojeva 1 i 8 dodao jedan plus, tako da je od 1997 do 2000. godine na dresu nosio broj 1+8.

Pomoćni sudija dobio crveni
Fudbalski sudija iz Perua Fernando Chapell ostao je poznat po tome što je u susretu između Torina i Melgara u augustu 1995. godine pokazao jedan crveni karton. Ali, kome? Njegovom pomoćniku Victoru Suyonu. Zašto? Jer se iznervirao zbog pogrešne odluke pomoćnika. Da bi se smirio, glavni sudija je pomoćniku pokazao crveni karton i put u svlačionicu, u 14. minuti utakmice!

Za navijače: Ne radujte se prerano!
U oktobru 2010. godine engleska zvijezda Wayne Rooney bio je pred transferom u Manchester City. Navijače je uhvatila euforija, posebno jednoga pod imenom Simon Hart. Ne čekajući kraj priče, dao je da mu se na leđima istetovira tatoo sa tekstom: „Rooney City legende”. Međutim, Rooney se predomislio i ostao u Unitedu, a od tada navijač Hart djeluje nekako glupo.

(izvor:bild)

Priredio: Smail Špago

Komentariši