Uvertira za kvalifikacije za Euro 2016

BiH – Lichtenstein 3:0 (3:0)

(fotosi:reprezentacijaBiH)
Strijelci: Vedo 2 i Edo 1.
Da zabilježimo za arhivu. Zmajevi su se konačno spustili na zemlju, a i mi svi zajedno sa njima. Nakon Mundijala. Epizoda Brazil 2014. lagano odlazi u istoriju, a biće upamćena po prvom učešću naše reprezentacije na nekom velikom takmičenju, po prvom golu na Svjetskim prvenstvima, Vedo, po nesretnom porazu protiv Nigerije, po Edinom nepriznatom golu. I na kraju krajeva, po povratku kući, koji se esio, čini se brže nego što smo i otišli. Nismo se ni zagrijali za Mundijal, a već je bilo gotovo. Naravno, zabilježena je i prva pobjeda.
Sada sve to odlazi u arhivu. Nova takmičenja, nova uzbuđenja. Od utorka 8, septembra počinje ozbiljno. Na putu do Pariza 2016. godine treba preskočiti mnogo prepreka. Prva je Cipar. Uvertira je bila sinoćnja radna pobjeda protiv amatera iz Lichtensteina. 3:0. Neki će reći malo, neki nedovoljno. Za hvatanje ritma dovoljno. A i za prevazilaženje epizode Brazil.
Vedo i Edo. Vedo ponovo ulazi u istoriju najbržim golom za reprezentaciju. Nek njih dvojica samo nastave ovako. Ali i ostali. Zato samo kratko: Puno sreće Zmajevi!

(spagos)

Komentariši