Upozorenje – Droga koja razara tijelo

 
Upozorenje: Cristal Meths

Nova droga opasna za djecu – miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon

Dragi roditelji, molim vas da podijelite ovaj tekst!!! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama. Najviše u Njemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Droga se zove Jagoda Kvik ili Jagoda Met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon… – poruke su koje kruže društvenim mrežama…

Jedan roditelj, koji je zabrinut za svoju djecu, upozorava da se pojavila droga koja miriše na jagode i izgleda kao žele bombona.

“Dragi roditelji, molim vas da podijelite ovaj tekst!!! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama, doduše najviše u Njemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Droga se zove Jagoda Kvik ili Jagoda Met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon. Dostupna je i u drugim ukusima, kao što su čokolada…”, napisao je ovaj roditelj i zamolio da se taj status dijeli po Fejsbuku.

On upozorava roditelje da budu oprezni i zaštite svoju djecu!!!

Upozorite svoju djecu da nikad od nikoga ne uzimaju bombone!!! Ta droga je Crystal Meth s okusom jagode i može ih ubiti…!!! Crystal Meth je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti…!!! Molimo Vas širite ovu vijest, tako da svi roditelji i deca budu na vrijeme upozoreni…!!! – stoji na kraju ove poruke.

 

Upozorenje – Droga koja razara tijelo

Društvenim se mrežama proširila poruka koja upozorava na pojavu nove droge koja je izrazito privlačna upravo mladima.

Riječ je o jagodametamfetaminu ružičaste boje s mirisom jagode, iznimno opasnog učinka. Iako ova droga još nije uvelike rasprostranjena na našim prostorima, ovo upozorenje treba shvatiti ozbiljno s obzirom na dosadašnju brzinu širenja trendova među mladima.

Crystal Meth, sintetička doga, iznimno popularna u zapadnoj Europi, podvrsta metamfetamina, iznimno je opasna po zdravlje. A njezin najnoviji oblik, koji se počeo širiti brzinom munje, naziva seJagoda meth‘.

"Dragi roditelji, molim vas podijelite ovaj status! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama, doduše najviše u Njemačkoj, ali jako će brzo doći i do nas. Zove se jagoda quick ili jagoda meth. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon. Dostupna je i u drugim okusima poput čokolade. Upozorite svoju djecu da nikad od nikoga ne uzimaju. Ta droga je chrystal meth s ukusom jagode i može ih ubiti. To je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti. Molimo vas, širite ovu vijest, tako da su svi roditelji i djeca na vrijeme upozoreni. Hvala vam", riječi su spomenute poruke koja kruži društvenim mrežama.

Crystal Meth je sintetička droga koja je sve popularnija u SAD-u i zemljama Europske unije. Broj uživatelja ove droge povećava se iz godine u godinu, a nadležni su se organi pokazali nemoćnima u borbi protiv ove vrsta zla koje osobito napada mlade koji su mu najpodložniji.

U SAD-u se ta droga naziva kokainom siromašnih. Kad se uzima duže vrijeme, tijelo trpi unutarnja razaranja organizma, a javljaju se i psihički poremećaji. Nalikuje na sitne kristale, uzima se oralno, ušmrkavanjem te pušenjem. Proces proizvodnje je jednostavan, može se pripremiti i u tzv. kućnim laboratorijima, a uporaba razvija snažnu fizičku i psihičku ovisnost.

Mnogo je opasnija od kokaina i heroina jer pogubno djeluje na mozak i središnji živčani sustav. Uživatelji ove droge počinju fizički propadati, javljaju im se ekceme i plikove po cijelom licu i tijelu, a mnogo ih u konačnici oboli od HIV-a.

Prestanak djelovanja droge kod korisnima izaziva osjećaj iscrpljenosti, depresije, paranoje i općenito psihičke osjetljivosti. Dugoročne su posljedice pak krajnja anoreksija, oštećenja mozga, problemi dišnih puteva i nepravilni otkucaji srca. Razdražljivost, pričljivost, loša koordinacija pokreta, potreba za tekućinom tek su neki od simptoma po kojima se može prepoznati osoba koja konzumira ovu drogu. Tu je i gubitak apetita, nesanica i pojačana aktivnost.

Najvidljivija je posljedica drastična promjena izgleda, ispadanje zubi, sveopće propadanje tijela koje nerijetko završava i smrću.

Komentariši