Veliki show polugolih anđela Victoria’s secret

Prelijepi modeli u donjem rublju, opremljeni krilima, kao anđeli, šetaju modnom pistom. Ovo je jednostavni, višegodišnji uspješni recept modne revije američkog dessous labela Victoria’s secret.

Tako i toliko uspješan, da svaki model želi učestvovati, najpoznatija imena svjetske muzike nastupiti, a sadašnji i budući pravi prominentni žele biti prisutni Ko danas prezentira dessous za Victoria’s secret, nalazi se veoma visoko u svijetu mode.

Ove godine ,modeli su po prvi put prošetali pistom Catwalk u Londonu. Prisutna su bila imena koja ova „krila” već imaju zabilježena u svom CV, kao što su Claudia Schiffer, Heidi Klum, Tyra Banks, Gisele Bündchen, Miranda Kerr. Samo pefektne među najljepšim mogu se pokazati na ovoj reviji. Uostalom, ovu poruku šalje sama modna marka. Broj onih koje ovdje mogu napraviti posao je ispod 100, kaže se i u saopštenju marketinga ove firme za magazin GQ.

Senzacionalno je bilo pojavljivanje Heidi Klum 2009. godine na reviji, svega 6 nedelja nakon porođaja, doduše tada je bila malo više pokrivena. Uostalom, ime Klum je usko vezano za ovu modnu marku. Ona je redovno učestvovala između 1999. i 2010. godine, i pored najatraktivnijih modela, redovno je bivala u centru pažnje.

Svake godine, posebno se bira model koji će predstaviti „Fantasy bara“, jedan BH milionske vrijednosti. Ove godine njega su nosile čak dvije Brazilke, Adriana Lima i Alessandra Ambrosio (obe 33).

Uz reviju se redovno diskutuje o težini krila koje nose modeli. Što je pozicija modela na modnom nebu viša i veličina krila je veća. Alessandra Ambrosio je 2011. godine nosila krila teška 15 kilograma, što je poseban napor koji se ne smije primijetiti. Nije čudo što modeli prije svake revije vrlo naporno treniraju.

Od 1995. godine, od kad je počela ova revija, redovno se održavala u New Yorku, a sada prvi put u Londonu. O kakvom se poslu radi, govori podatak da je marka Victoroa’s Secret samo u prošloj godini napravila posao od 6,7 milijardi dolara, da ima preko 390 miliona kupaca širom svijeta.

Na reviji u Londonu učestvovali su modeli Lima, Svanepoel, Ambrosio, te danas vrlo popularne Doutzen Kroes, Karlie Kloss i Lily Aldridge.

Za muzičku zabavu pobrinuli su se Taylor Swift i Ed Sheeran, kao i Ariana grande, koji kreću stopama Justina Timberlakea, Katy Perry i Space Girls.

Jer, ovdje se ne radi samo o donjem rublju firme Victoria’s Secret, nego i o jednom velikom showu.
(web.de)

Priredio: Smail Špago
novasloboda.ba

Komentariši